Foto: Starsport

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, održao je konferenciju za medije povodom okupljanja tima i početka priprema za Olimpijske igre.

Srpska reprezentacija imaće oko mesec dana da se pripremi za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, odnosno Lilu, koje počinju 26. jula i traju do 11. avgusta.

„Orlovi“ će prvi deo priprema odraditi u Staroj Pazovi, a Pešić je krzo šalu najavio i kako će se trenirati.

„„U reprezentaciji je stvaranje hemije drugačije nego u klubu. Evo zbog čega. U klubove igrači dolaze iz različitih sistema, liga, navika i ne samo s aspekta ispunjavanja nekih taktičkih zadataka, kako ko brani pik end rol, ili tranziciona odbrana, da ne gnjavim time. Igrači u klubovima stvaraju naviku, tamo su 11 meseci po 24 sata, fokusirani i posvećeni pravilima koja važe u klubu. I onda sada dođu ovde i kažu: ‘Šta je ovo, trenira se dvaput dnevno, mi ćemo da treniramo jedanput dnevno’. Naravno, jedanput treniramo ali čitav dan. Smanjićemo malo, smanjićemo. Reprezentacija traži drugačiji prilaz, drugačiji način pripreme i odnos trenera prema igračima i obrnuto. Zato napominjem, kvalitet i talenat imamo, ali to nije sve. Važno je kako mi nađemo zajednička rešenja, kako se sporazumemo i kako rešavamo konfliktne situacije“, rekao je Pešić.

PROČITAJTE JOŠ:

Prošle godine na Mundobasketu ekipa je stekla veliko iskustvo, ali sada su ponovo tu i Nikola Jokić, Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski…

„U košarci možeš svakog dana da očekuješ konflikt, ne svađu, ali konflikt i on je dobar za pametne ljude da nađu neko rešenje. Mi to pokušavamo. Prošle godine je bilo dobro, nadamo se da će to iskustvo da nam pomogne da brže uđemo u sporazumevanje i bolju komunikaciju da rastemo kao ekipa“, dodao je Pešić.

Srbija će prve provere imati protiv Holandije i Turske 5. i 7. jula, ali iza zatvorenih vrata. Prvi zvanični prijateljski meč „orlovi“ će imati protiv Francuske u Lionu 12. jula, a onda sledi put u Abu Dabi i dueli sa Australijom i Sjedinjenim Američkim Državama 16. i 17. jula. Poslednju proveru pred put u Francusku, reprezentacija Srbije imaće 21. jula u Beogradskoj areni protiv Japana.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели NBA Magazin (@mamba_magazin)

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar