Svetislav Pešić na meču Srbija Japan
Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT)

Košarkaši Srbije savladali su Japan sa 119:100 u pripremnom meču za Olimpijske igre, a još jednom je svoj šou imao Svetislav Pešić, selektor "orlova".

Selektor se nikada nije libio da koristi metafore i poslovice kako bi pokazao kakvo je stanje u timu. Ali, istovremeno da bi ga i sakrio.

Ostavljao je dosta prostora za interpretacije, pa je još jednom priredio sličnu scenu.

PROČITAJTE JOŠ

Pojasnio je zbog čega će biti izuzetno bitno na Olimpijskim igrama da „orlovi“ budu barem najbolji drugoplasirani tim u grupnoj fazi.

„Drugo mesto je važno, još je važnije da budeš najbolji drugi, jer onda izbegavaš prvog iz grupa A i B. Trećeplasirani idu isto dalje, nisam pesimističan, verujem više mojoj ekipi nego što mislite. Koga je zmija ujela, on se i guštera plaši. Ja sam trener, gledam realno, ne da skačem ili da budem razočaran, ja sam tu da pomognem, a ekipa mora da zna realnu situaciju. Od toga se kreće a onda se dižu samopouzdanje i motivacija“, istakao je selektor „orlova“.

Istakao je o čemu se razmišlja pred Olimpijske igre.

„Amerikanci nas ne zanimaju. Što se tiče plasmana, teško je da budemo prvi, Amerikanci su favoriti u svakom smislu, gledamo da dobijemo one utakmice kad smo mi favoriti. Videli ste kako je Južni Sudan odigrao. To su sve igrači rođeni u Americi, vrhunske klase. Znam da mi ne verujete, pričaju po kafićima da Pešić traži izgovore, ja ne tražim, pričam ono što vidim. Moramo da budemo jaki u duelu, skoku, da bismo uzeli sudbinu u svoje ruke i dobijali utakmice“, kazao je Pešić.

BONUS VIDEO Jokić se slikao sa decom posle meča Srbija – Japan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar