Košarka, Srbija, Australija, Olimpijske igre, Pariz 2024
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Svetislav Pešić, novi, odnosno stari, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, govorio je o izazovima koji su pred njim i njegovim izabranicima.

Pešić je nedavno potpisao novi ugovor sa reprezentacijom Srbije, koju bi trebalo da predvodi makar u narednih godinu dana, a možda i duže.

„Orlove“ u novembru očekuju dva meča sa Danskom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se održava naredne godine u četiri zemlje.

„Zbog načina na koji je raspored napravljen, nećemo imati veliki broj igrača na raspolaganju. Razgovaraću sa Željkom i Janisom (Sferopulosom) da nam daju makar po jednog igrača, jer su nam svi važni. Mi ne možemo da računamo ni na ostale igrače koji igraju Evroligu, a dobra stvar je da se VTB liga prekida, Avramović će moći da igra. Ima talentovanih igrača iz Mege i FMP-a, a biće tu i Ristić koji je uvek tu kad treba da se poturi glava“, istakao je Pešić u emisiji „Oko“ na RTS.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon toga je pozvao javnost i Crvenu zvezdu i Partizan da se ujedine i stave reprezentaciju na prvo mesto.

„Moram stoga da vas iskoristim i pošaljem poruku da su svi bili srećni kad je reprezentacija beležila uspehe. Željko je bio prvi koji mi je čestitao, ali su to uradili i Janis, kao i drugi ljudi iz oba klupa. Sada pozivam da se klupske boje ujedine, jer imamo samo jednu Srbiju i da se svako odrekne pomalo kako bismo pobedili Dansku. Voleo bih posle toga da se rasproda i Pionir i da svi dođu sa zastavama Srbije i da nas podrže. U novembru 2021. godine u Pioniru u kvalifikacijama protiv Letonije je bilo 500 ljudi, a protiv Finske u februaru ove godine je bilo 8.000 ljudi, što znači da samo napredovali“, dodao je selektor Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Ponovo je pomenuo da je ostao bez pomoćnika, pa će sada sastaviti novi tim.

„Svi su me napustili. Ostao sam sa predsednikom Čovićem i njegovim novim timom. Moji treneri su svi u inostranstvu. Jedan je u Bolonji, Oliver Kostić je postao trener Kuvajta, Marinović je u Australiji. Dva atlestka trenera su u Turskoj i Nemačkoj. Taki (Dragan Tarlać) je kao gastarbajter otišao u Nemačku, a ja sam jedini srpski gastarbajter koji je ostao ovde. Taki je veliki pozitivac, igrači ga vole i imao je veliki uticaj na ove uspehe. Odlično je povezao trenere i Savez, ali i igrače.“

Celu emisiju pogledajte u videu ispod.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare