Foto: AP Photo/Rick Bowmer

Stiv Ker, selektor košarkaša Sjedinjenih Američkih Država, nije bio zadovoljan nakon prijateljske utakmice njegovog tima protiv Južnog Sudana.

Amerikanci su savladali Južni Sudan rezultatom 101:100 u pripremnoj utakmici pred Olimpijske igre u Parizu.

„Drim tim“ je odneo pobedu teže nego što se očekivalo, a zablistao je košarkaš Partizana, Karlik Džons, sa 15 poena, 11 skokova i 11 asistencija.

Pročitajte još

Na poluvremenu je Južni Sudan imao prednost od 14 poena.

„Vidite, ceo tim se osramotio na poluvremenu. Lebron Džejms nije bio srećan kada sam ga ostavio na klupi u trećoj četvrtini. Pogledao sam ga i video da je nervozan i da želi da uđe što pre. Kraj je bila dobra za nas. Ona je podsetila naš tim da naši protivnici uvek igraju najveću utakmicu u životu. Ovo je prva utakmica u kojoj smo sumnjali u ishod. Dobro je što smo to sada osetili. Opet ćemo osetiti. Dobro je imati izazov. Ako ne budemo igrali na pravi način i fokusirani, svako može da nas pobedi. Ali ako stavimo pravu opremu, možemo pregaziti druge. Ako ne damo sve od sebe, možemo da izgubimo“, rekao je Stiv Ker posle utakmice.

Amerikanci će opet igrati protiv Južnog Sudana jer su u grupi sa ovim timom u Parizu. Takođe, tu je i Srbija, kao i Portoriko.

Srbija i SAD nedavno su igrale u prijateljskom meču i „orlovi“ su poraženi sa 105: 79.

Olimpijske igre počinju 26. jula.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar