Stef Kari, Nikola Jokić
Stef Kari, Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu)

Američki košarkaš Stef Kari pokazao je šta je njemu i ekipi Golden Stejt Voriorsa značio Dejan Milojević.

I on i saigrači, kao i trener Stiv Ker, čijeg je stručnog štaba Milojević bio deo od 2021. godine, pričali su prethodnih dana otvoreno o onome što je snašlo sve košarkaške zaljubljenike.

PROČITAJTE JOŠ:

Dejan Milojević je prošle srede preminuo od posledica srčanog udara koji je imao tokom timske večere Golden Stejta u Solt Lejk Sitiju.

Nakon toga su mu poštu redom odavale kolege, bivši saigrači, Partizan, Mega, Budućnost, Golden Stejt Voriorsi.

Najemotivnije je verovatno bilo u Areni kada su se sastali Partizan i Mega, a Kari je podelio upravo detalj sa tog meča i koreografiju „grobara“ posvećenu Milojeviću.

„Zauvek naš brate Deki“, napisao je plejmejker Voriorsa i četvorostruki šampion NBA lige. Jednu od tih titula Kari je uzeo pretprošle godine zajedno sa Milojevićem.

„Ono što sam ja doživeo i naši razgovori, svaki put kada sam pričao sa njim… To je prisustvo koje je glasno iako možda nema reči, to je osmeh, to je zagrljaj. To je, znate, srećna i zahvalna priroda. I onda kada dođe do treninga znate da imate tu ličnost, tu energiju i možeš da se povežeš sa momcima gde možeš biti iskren i uraditi sve što si upravo rekao, kao što je davanje nagrada, kritikovanje, pravac, pravo vođenje. To je umetnost treniranja“, pričao je Kari nakon tragične vesti o smrti srpskog trenera.

Voriorsi će u Dejanovu čast na dresovima nositi njegove inicijale „DM“ do kraja sezone, dok će na parketu Čejs centra u San Francisku oni biti ispisani pored terena za igru.

Foto: Instagram / Steph Curry

BONUS VIDEO: Emotivan oproštaj Podgoričana od Dejana Milojevića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar