Foto: FIBA

Ludnica

Muška U20 reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva na Kritu, pošto je u osmini finala bila bolja od Italije – 75:72 (16:15, 21:14, 22:25, 16:18)

Naredni protivnik našeg tima u četvrtak od 17.30, biće bolji iz duela između Francuske i Poljske.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle vrlo izjendačenog prvog perioda tim koji vodi trener Nenad Čanak razliku je počeo da pravi početkom druge četvrtine. Ovaj deo igre počeo je trojkom Stefan Stefanović, da bi posle četiri minuta igre Srbija imala i dvocifren kapital – Nikola Šaranović je pogodio za 29:19.

Novom trojkom Stefanovića pobegli smo i na plus 12 (34:22), da bi novi dalekometni hitac – ovog puta Čedomira Matića značio i beg na 13 razlike (37:24).

Italija je uzvratila u trećem periodu, polovinom ovog dela okrenula je rezultat na 44:45. Taj nalet rivala odbio je Stefan Dabović, a Bogdan Zimonjić je dodao trojku za 49:45, što je označilo povratak našeg tima u pravi ritam, u kome su „orlići“ igrali sve polovine poslednje četvrtine kada su opet bili na dvocifrenom odstojanju – 65:54.

Međutim, od penala kojim je Filip Branković na ulasku u 35. minut doneo tih plus 11, pa do sledećih poena našeg tima – opet sa penala, prošlo je previše vremena, što je Italija iskoristila i vratila se u igru, te poravnala na 67:67.

PROČITAJTE JOŠ:

Nikola Šaranović je sa penala vratio Srbiji prednost, Matija Belić sa istog mesta povećao na plus četiri – 71:67, minut i seda, sekundi pre kraja, ali je pred poslednjih 17 sekundi i dalje sve bilo otvoreno – 71:69.

Italija je pokušala da brzim faulom ostane u igri. Mihajlo Petrović i Bogdan Zimonjić nisu grešili i Srbija je otišla u četvrtfinale, pošto je u poslednjem napadu ubacila loptu iz auta, a Italijani nisu uspeli da naprave faul na vreme.

Najefikasniji u našem timu bio je biser FMP-a Nikola Šaranović sa 20 poena i sedam skokova, a Filip Branković je dodao 12, uz pet skokova.

BONUS VIDEO „Srbija je nesrećna kad košarka nije dobra“: Legenda je sve objasnila u jednoj rečenici 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar