Srbija vs Nemačka Foto:REUTERS/Eloisa Lopez

Šteta.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Košarkaši Srbije nisu uspeli da donesu zlatnu medalju nakon poraza u trileru protiv Nemačke rezultatom 83:77. Mnogo se problema nadvilo nad ovom selekcijom a povrede su uzele danak.

Dobrić s epovredio na prodoru na startu utakmice, a Avramović je otkrio još neke detalje.

PROČITAJTE JOŠ

„Napravili smo veliki uspeh, digli smo glave odmah. Naš sledeći cilj su Olimpijske igre, da napravimo veći uspeh od ovog. Nemačka igra zajedno godinama i mislim da su to, neki detalji i njihove fizikalije odlučili. Finale je bilo veoma tesno, poslednji minuti su odlučili… Imali smo mnogo problema, znate šta je bilo sa Borišom Simanićem, i Dobrić se povredio u trećem minutu, i Milutinov je imao problema sa povredom, ali to nisu izgovori, znamo da je Srbija srećna i ponosna. Sad sam malo tužan, ali znam da ću već sutra biti nasmejan“.

Otkrio je i šta je presudilo.

„Razlika je bila u nivou agresivnosti, ali videli ste svi… Ne želim da krivim sudije, jer ih veoma poštujem, bili su finale i ostvarili san kao i ja. Ali, igrali su snažnije i to nam je stvorilo mnogo problema. Ovo je košarka, neko mora kući sa zlatom, neko sa srebrom, i za mene će sijati zlatnim sjajem“.

Srećan je na kraju sa plasmanom na Olimpijske igre.

„Znali smo da dve evropske selekcije idu diretno, i to je naš bio prvi cilj, a drugi da osvojimo medalju. Idemo kući sa oba cilja ostvarena. Videli smo da je Amerika ostala bez medalje sa toliko NBA zvezda. Dali smo sve od sebe, hvala selektoru što nam je pomogao da dođemo do finala, ne govorim samo o košarci, ovo je fenomenalna grupa ljudi i srećan sam što delimo svlačionicu, ne govorim samo o igračima. Verujem da ćemo na Olimpijskim igrama imati još veće šanse za uspeh… Mnogo velikih ekipa poput Australije ili Španije nisu uspeli da dođu dovde, zato sam mnogo“.

Osvvrnuo se ponovo i na brata.

„Brat je prišao da me zagrli, putovao je 36 sati do Manile, tad sam se i malo raspao… Sve vreme sam govorio momcima da treba da budu ponosni, znam koliko smo učinili ponosnim ceo nardom prvo plasmanom u četvrtfinale, a onda smo, da se tako izrazim, ‘pojeli’ Litvaniju, onda Kanada, bože sačuvaj kakve igrače imaju… Mi smo bili tim i dva najbolja tima su se sastala u finalu, iskreno, bolji je pobedio, ali to ne znači da će opet ako se sastanemo sledeće godine“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare