Srbija vs Portoriko Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaške reprezentacije Litvanije i Portorika igraće u finalu kvalifikacionog turnira u San Huanu za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Košarkaši Litvanije su jutros u prvom polufinalu kvalifikacija savladali Italiju rezultatom 88:64.

PROČITAJTE JOŠ:

Najefikasniji u selekciji Litvanije bio je Marius Grigonis sa 23 poena. U poraženoj ekipi najbolji je bio Danilo Galinari sa 15 poena.

Košarkaši Portorika su u nedelju ujutru u drugom polufinalu pobedili Meksiko rezultatom 98:78. Najefikasniji u selekciji Portorika bio je Tremont Voters sa 24 poena, dok je Džordan Hauard dodao 20.

U reprezentaciji Meksika istakao se Fabijan Hajmes sa 23 poena. Utakmica između Litvanije i Portorika biće odigrana u noći između nedelje i ponedeljka i tada će Srbija saznati poslednjeg protivnika u grupi na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pobednik ovog meča izboriće plasman na OI, a igraće u grupi C sa ekipama Srbije, Sjedinjenih Američkih Država i Južnog Sudana.

„Orlovi“ su u prethodnih godinu dana igrali i prijateljske i takmičarske mečeve sa obe reprezentacije u finalu.

Sa Portorikom je Srbija bila u grupi na Mundobasketu u Manili, dok je Litvaniju pobedila u četvrtfinalu turnira na kom je kasnije pobedila i Kanadu, ali onda ostala bez zlata zbog poraza od Nemačke.

BONUS VIDEO: Svetislav Pešić gleda utakmicu Bajerna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar