Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT; USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia; Nikola Krstic / Actionplus / Profimedia

Košarkaši Srbije odigrali su prvi pripremni meč pred Svetsko prvenstvo koje se od 25. avgusta do 10. septembra igra u Japanu, Filipinima i Indoneziji. Ipak, detalji tog susreta su uglavnom bili nepoznati.

Nije poznat tačan rezultat utakmice, ali je Nova.rs saznala da je Srbija slavila na prvom meču priprema protiv Bosne i Hercegovine sa osam poena razlike. Više od tih informacija nije bilo poznato jer je to bila želja dva košarkaška saveza.

PROČITAJTE JOŠ

Nije objavljena statistika, nije bilo prenosa meča koji je odigran u utorak uveče, nije bilo fotografija… Sve je bilo namerno urađeno pod velom tajni kako bi mnoge taktičke varijante bile isprobane. Zapravo, niko sa sigurnošću ne zna koji su igrači nosili dres srpske reprezentacije.

Ranije se dešavalo da u ovakvim situacijama popusti jedna od dveju strana i da objavi rezultat utakmice, ali ovog puta je i to izostalo. Ova misterioznost je samo podigla interesovanje za reprezentaciju jer svi žele da vide kako će izgledati reprezentacija koja je sada u veoma, veoma drugačijem sastavu nego na prethodnom Evropskom prvenstvu koje je odigrano prošle godine.

Svetislav Pešić i Marko Gudurić
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srbija je tako započela čitav niz utakmica koje će odigrati pred sam Mundobasket, a za sada je poznato da je meč sa Crnom Gorom koji je trebalo da bude odigran 5. avgusta otkazan iz bizarnog razloga. Organizatori su „zaboravili“ da je tada zakazano Evropsko prvenstvo za mlade rukometašice, pa su zauzete dvorane „Morača“ i „Voco“, dok je hala „Bemaks“ u procesu rekonstrukcije.

To znači da će Pešić ponovo na meču videti sve reprezentativce 8. i 9. avgusta na Akropolis kupu, najpre protiv Grčke, a onda dan kasnije i protiv Italijana. Ti mečevi su i te kako bitni jer će to biti idealna prilika da se proveri snaga sa reprezentacijama koje se nalaze u našem delu žreba na Mundobasketu.

Zatim će Srbija odigrati jedini meč u Beogradskoj areni u sklopu priprema protiv Portorika (16. avgusta), a očekuje se da dvorana bude ispunjena do poslednjeg mesta. Nakon toga sledi selidba u Kinu gde će „orlovi“ igrati protiv Kine (20. avgusta) i dan kasnije protiv Brazila.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport/Getty Images

Pešić je imao običaj da upravo ovako započinje pripreme sa susretom bez navijača, ali je prošle godine Bugarska odlučila da objavi rezultat i fotografije sa meča. Ovog puta je taktika promenjena. Ostaje da se vidi da li će biti odigran meč sa Poljskom bez publike danas, kao što je selektor najavio na početku priprema.

Selektor je tako dobio priliku da ispravlja početne stvari na pripremama iza zatvorenih vrata protiv dobrih, uigranih selekcija. To znači da će probati da se sve „dečije bolesti“ preleže na vreme i da Srbija od 8. avgusta već bude imala karakterističnu igru koju će samo nadograđivati dalje.


Raspored pripremnih mečeva

Akropolis kup

Srbija – Grčka 8. avgust (Atina)

Srbija – Italija 9. avgust (Atina)

Prijateljski mečevi

Srbija – Portoriko 16. avgust (Beograd)

Srbija – Kina 20. avgust (Šenžen)

Srbija – Brazil 21. avgust (Šenžen)

BONUS VIDEO Pešić: Jokić istrošen mentalno i fizički

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar