Foto: Starsport

Reprezentacija Srbije u košarci je posle šest godina pauze donela medalju sa nekog velikog takmičenja.

Iako, otpisani pre početka Mundobasketa, izabranici Svetislava Pešića okitili su se srebrom uprkos svim prognozama i uzdignute glave napustili tradicionalno srećnu Manilu.

Poraženi su u finalu od Nemačke sa 83:77, ali su oduševili sve u Srbiji sjajnom igrom i timskim duhom koji se osetio i preko malih ekrana.

PROČITAJTE JOŠ

Na terenu su igrali sjajno i nekoliko igrača je oborilo rekorde Mundobasketa, kao što je Bogdan Bogdanović. Kao tim su uradili jednu stvar bolje neko svi ostali.

Naime, Srbija je imala procenat od 54,2 odsto pogođenih šuteva što je najbolji učinak neke reprezentacije od 1994. godine i Mundobasketa na kom su Amerikanci i Hrvati šutirali 55,4 i 55,1 odsto.

Foto: REUTERS/Eloisa Lopez

Takođe ovo je bio prvi Mundobasket na kome je neka reprezentacija postigla više od 63 odsto šuteva za dva poena.

Ustvari, to su uradile dve selekcije – Srbija (66,4 odsto) i Francuska (63,9).

Pored Srbija učinak Letonije je bio zaista impresivan, pošto su košarkaši te zemlje pogodili čak 13,8 trojki po meču, što je najbolji učinak jedne zemlje u poslednjih 30 godina.

Foto: Starsport

Nemačka je sada sedma i četvrta evropska zemlja koja je postala prvak, dok je ovo peti put da šampion osvoji titulu bez poraza.

Kanada je postala 17. država koja je osvojila medalju na Mundobasketima, a učinak Španaca od 27,8 asistencija po meču je najbolji učinak u poslednjih 30 godina.

BONUS VIDEO Poceko u epizodi „lopta je kod mene, čime ćete da igrate“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar