Foto: KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije odigraće prvu utakmicu na Olimpijskim igrama u Lilu i Parizu u nedelju od 21 sat protiv selekcije Portorika.

“Soccerbet iz Pariza”

Foto: Nova.rs

Izabranice Marine Maljković, posle dvomesečnih priprema imaće prvu prepreku na takmičenju na kome učestvuju treći put uzastopno.

„Jedva čekamo da krene, da prva utakmica prođe kako treba. Portoriko nikako ne smemo potceniti, imaju dve-tri dobre igračice koje su i u Evroligi. Taktika jeste da njih zaustavimo. Moramo da iskoristimo mladost koju imamo u ekipi, da dobro skačemo“, rekla je kapitenka tima Tina Krajišnik.

Pročitajte još

Reprezentaciju Srbije na Igrama u Lilu i Parizu predstavljaće Ivana Raca, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Maša Janković, Aleksandra Katanić, Anđela Dugalić, Tina Krajišnik, Mina Đorđević i Nadija Smailbegović.

-Ko je tu favorit, a ko nije, to nas apsolutno ne zanima. Ulazimo maksimalno u utakmicu, da pokušamo da primenimo na terenu sve ono što smo pripremale poslednja dva meseca i da ostvarimo prvu pobedu koja bi nam bila značajna za nastavak takmičenja. Prvi meč jeste naša šansa za plasman u četvrtfinale. Nema iskupljenja posle. Ova utakmica mora da se pobedi. Uostalom, za tu utakmicu smo se najviše i pripremale i važno je da to primenimo na terenu i da ostvarimo pobedu – istakla je Dragana Stanković.

U grupi A na Olimpijskom turniru su još i selekcije Kine i Španije, protiv kojih će Srbija igrati u sredu i subotu. Prolazak u Pariz u četvrtfinale obezbediće dve prvoplasirane ekipe iz grupe i dva od tri najbolje trećeplasirana tima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar