Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu igraće u grupi C sa Sjedinjenim Američkim Državama, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacionog turnira koji će od 2. do 7. jula biti odigran u Portoriku.

A ko sve igra na turniru u San Huanu?

PROČITAJTE JOŠ...

U grupi A nalaze se Meksiko, Obala Slonovače i Litvanija, dok su u grupi B Italija, Portoriko i Bahrein.

Po dve najbolje plasirane ekipe iz obe grupe proći će u polufinale, a potom pobednici polufinala u međusobnom okršaju dati odgovor na pitanje ko će krenuti put Pariza.

Uzevši sve u obzir, uloga apsolutnog favorita pripada Litvancima u grupi A, odnosno Italiji u grupi B, te bi sve sem ove dve reprezentacije u finalu bilo ravno senzaciji.

Turnir će otvoriti Italija i Bahrein 2. jula u 23.30 po vremenu u Srbiji.

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

U isto vreme biće održana još tri turnira.

U španskoj Valensiji Liban, Španija i Angola će biti u grupi A, dok će u grupi B nastupiti Finska, Poljska i Bahami. Prirodno, sve sem prolaska Španije na OI bilo bi i više od senzacije, s obzirom na to da teško da postoji neko ko može da priđe Špancima po kvalitetu.

Interesantno će niti na turniru u Rigi, gde će se u Letoniji za prolaz u Pariz boriti Gruzija, FIlipini i Letonija u gurpi A, odnosno Brazil, Kamerun i Crna Gora u gurpi B.

Brazilci će posebno biti interesantni ljubiteljima košarke u Srbiji zbog Jaga dos Santosa iz Crvene zvezde i Bruna Kabokla iz Paritzana, dvojca koji spadaju u nosioce igre „karioka“, mada će ravnopravno za prolaz dalje igrati Gruzija predvođena Tokom Šengelijom, šuterski raspoložena Letonija, odnosno Crna Gora. Kamerun i Filipini bi trebalo takmičenje da završe u grupi.

A najveći spektakl čeka nas u Pireju, gde će se u Grčkoj za olimpijsku vizu boriti Novi Zeland, Hrvatska, Egipat i Dominikanska Republika – tačnije, boriće se za šansu da uopšte dođu u priliku da se bore za mesto u Parizu, s obzirom na to da je prvo mesto u ove dve grupe već rezervisano za Grčku predvođenu Janisom Adetokumbom, te Sloveniju, za koju će igrati Luka Dončić.

Foto: Stacy Revere / Getty images / Profimedia

Ova dvojica košarkaša dovoljni su za iskorak preko ostalih timova – a u direktnom duelu daće odgovor na pitanje koja superzvezda će ostati bez nastupa na najvažnijem takmičenju na svetu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar