foto: KSS / STARSPORT

Ovo se zaista retko viđa, a nije za pohvalu

Poznati su svi učesnici Kupa Radivoja Koraća, koji je na programu od 14. do 17. februara u niškoj hali “Čair”.

Na turniru će biti ukupno osam ekipa, koji će pokušati da se domognu “Žućkove levice”. Među njima je pet klubova, kada je ABA liga u pitanju – Crvena zvezda, Partizan, FMP, Mega i Borac Čačak.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored njih, Vojvodina je izborila plasman kao lider na polusezoni u Košarkaškoj ligi Srbije.

Poslednja dva učesnika dobijena su kroz Kup format, a u pitanju su dva debitanta, bar kada je o Kupu Radivoja Koraća reč.

Nakon što Mladost iz Smederevske Palanke nije zakazala utakmicu polufinala Kupa Srbije, na „veliki turnir“ u Nišu automatski su se plasirali košarkaši Hercegovca iz Gajdobre, malog mesta u ravnici sa nešto više od 2.500 stanovnika.

Iz kvalifikacionog kupa, kartu za Niš obezbedio je i Čačak 94, što znači da će dve ekipe iz tog grada učestvovati u borbi za „Žućkovu levicu“.

Čačak 94 i Hercegovac sastaće se 24. januara u finalu Kupa, ali taj meč neće imati poseban značaj, mnogo bitnije je da su obe ekipe obezbedile kartu za Niš.

Hercegovac se 2019. reaktivirao posle 17 godina. Klub je ponovo registrovan, za predsednika je izabran Stojan Dangumbić, a za trenera bio postavljen Radomir Kisić s kojim se ekipa probila do Druge lige Srbije u sezoni 2021/22. Od 2022. godine trener je Miloš Luburić.

Titulu Kupa Radivoja Koraća brani Crvena zvezda, koja je u prošlosezonskom finalu nadigrala Megu, nakon što je u polufinalu bila bolja od Partizana posle velikog preokreta.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели KK Hercegovac Gajdobra (@kk_hercegovac_gajdobra)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar