Foto: Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su sa 87:52 savladali Čačak 94 u Nišu.

Foto: Promo

Tipuj na domaću košarku uz MaxBet!

Svoje utiske o utakmici na konferenciji za medije izneo je trener Janis Sferopulos.

PROČITAJTE JOŠ

„Čestitam našim igračima na utakmici. Igrali smo protiv tima koji igra specijalan tip odbrane. Rizikovali su sa šutem, zatvarali reket. Promašili smo mnogo šuteva na početku, ali početkom druge deonice smo igrali bolju odbranu i napad. To nam je dalo veru na poluvremenu. Posle je išla lopta tečno u napadu, tražili smo najbolje pozicije, to je razlog zbog čega smo imali prednost. Nismo dobro krenuli, ali tri četvrtine su bile onakve kako treba da igramo. Imamo još jednu utakmicu, da se borimo za prvu titulu u sezoni“, rekao je Sfeorpulos.

Dalibor Ilić je ponovo odigrao odličnu utakmicu na obe strane terena.

„Kao što sam rekao na početku treniranja Zvezde, verujem u sve igrače. Svi igrači su spremni da igraju kad god su potrebni timu. Ilić ima odličan ‘mentaliti’, kao i ostali. Sastav je dugačak, kao i sezona. Treba nam dugačak sastav, da pokrijemo povrede i sve probleme. Stvarno sam srećan kako svi ti igrači imaju ulogu, imaju ispravan mentaliti da pomognu timu. Ovo je pravi način da napredujemo“.

Andrej Kostić je dobio šansu na ovom meču i postigao sedam poena u poslednjoj deonici.

„Mislim da svi razumeju koliko je talentovan Kostić. Zadovoljan sam naravno. Prva utakmica u seniorskom timu, nije imao mnogo treninga, nije ušao u sistem, ali je pokazao deo svog talenta. Veoma mi je važno da mlade igrače ubacujem, uvek sam tokom karijere pušta mlađe igrače da igraju. Volim kako Kostić i ostali rade, treba da nastave“.

Teodosića i dalje muči povreda.

„Nije 100 odsto spreman. Osetio je mali bol, ali je želeo da igra. Imaće minutažu, ali ne znam koliku“.

Nije hteo da priča mnogo o finalu, jer nije odlučeno da li će Zvezda u njemu igrati protiv Partizana ili Vojvodine.

„Svaka utakmica je drugačija. Oni znaju nas, mi njih“, kratko je objasnio Sferopulos.

Osvrnuo se i na prvu utakmicu protiv FMP-a, koja je bila teža nego polufinale.

„Prva utakmica je bila teža, bila je nokaut utakmica. Kup je takmičenje iznenađenja. Timovi koji su favoriti imaju pritsak. Oni koji nisu (‘underdog’ ekipe) dolaze bez pritiska, igraju na maksimumu. Desilo se na ovom turniru dva puta. Mega i Borac se nisu kvalifikovali. Morate da bude ozbiljni. FMP je igrao dobro, Čačak je isto bio dobar, ali pristupili smo ozbiljno u obe utakmici. Bićemo spremni za finale sutra“, završio je Sfeorpulos.

BONUS VIDEO Navijači u Nišu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar