Gordon Herbert
Foto: Twitter Screeenshot Antonis Stroggylakis

Najveći uspeh u trenerskoj karijeri ovog čoveka

Gordon Herbert, selektor košarkaške reprezentacije Nemačke, obratio se novinarima i javnosti na konferenciji za medije nakon što je u finalu Munodbasketa njegov tim savladao Srbiju sa 83:77.

„Moram da se vratim u 2021. godinu. Tada sam dobio posao i upoznao Denisa, u septembru 2021. i pričali smo oko tri-četiri sata. Osetio sam njegovo srce i posvećenost zemlji, saigračima, i od tada smo počeli sve da gradimo. Pokazali smo međusobno poštovanje i svakim danom sam sve više kapirao njegov karakter, svakim danim je sve više bio ponosan što je kapiten Nemačke, i svi mi to znamo da cenimo. Ovo je bio plan od tada, prvi put ću pohvaliti sve igrače za igranje na ovom turniru… Izgubili smo prvu utakmicu u kvalifikacijama od Estonije, imali smo igrače bez ugovora, a sada smo ovde. Neverovatna grupa momaka, prvo smo tim, a onda ekipa u kojoj se ističu individualni talenti. Ovi momci vode računa jedni o drugima, uživaju da se takmiče“, počeo je Herbert.

Nastavio je da hvali Šrudera, koji je ujedno bio i MVP Mundobasketa.

„Ne mogu dovoljna toga da kažem o Denisu Šruderu i šta on znači nemačkoj košarci, i ovaj tim“.

PROČITAJTE JOŠ:

Pričao je i šta mu je prošlo kroz glavu odmah po završetku utakmice.

„Volim Filipine, ali bi mogli da imaju bolje pivo… Samo sam bio mnogo ponosan na ove momke. Znam da je sutra ponedeljak, idem da spavam i jedem. Otkako su mi se deca rodila, ovo je druga najlepša situacija u mom životu“.

Neverovatno ponašanje kojem smo prisustvovali više od svega je govorilo o nepoštovanju protivnika u finalu. Tek na pitanje iz Srbije se setio da kaže nešto o finalu, možda bolje da nije…

„Znam selektora Pešića dugo, mogu da kažem i da mi je prijatelj, popijemo nekad dobro crveno vino. I mnogo poštujem šta je uradio“.

Na pitanje Nova.rs za još neku rečenicu o finalu, opet je selektor pokazao svoje lice u punom sjaju:

„Ubijate me… Kao što je Denis rekao, od prve četvrtine smo počeli da igramo odbranu, bili smo agreisivni. I to je to“, zaključio je Herbert.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare