Srbija vs Nemačka Foto:REUTERS/Lisa Marie David

Nemački košarkaš Denis Šruder zaigrao je i zvaničnu fudbalsku utakmicu u šestom rangu takmičenja u svojoj zemlji.

Navijači u Zoldamu u Salcgiteru nisu mogli da veruju svojim očima, kada su u belom fudbalskom dresu videli Šrudera, osvajača zlatne medalje pre osam meseci na Mundobasketu u Manili.

PROČITAJTE JOŠ:

Šruder je odigrao fantastičnu utakmicu u finalu Svetskog prvenstva u kom je Nemačka pobedila Srbiju i ostavila je bez zlatne medalje, a sada se oprobao u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

Stigao je luksuznim Rols Rojsom pola sata pre početka utakmice između Germanije Blekenštet i Getingena 05 i uskočio u dres Blekenšteta.

Izašao je sa brojem 17 na leđima, bio je u startnoj postavi, a za Braunšvajger Cajtung rekao da „hoće da ostane u formi“. Zadatak mu je bio da malo promeša odbranu na levoj strani i radio je to do 62. minuta kada je zamenjen.

Za tih sat vremena koliko je proveo u igri uspeo je da na brzinu pobegne rivalima jednom, ili dvaput, ali nije pomogao svom timu da pobedi, pošto je Getinger sa 5:1 bio bolji.

Razlog zbog kog je Denis zaigrao u šestoj ligi jeste njegov zet, vezista Danijel Ziolo, a pošto Šruder živi tokom leta u Braunšvajgu sa porodicom, i kad ne igra, dolazi da gleda utakmice.

Sada mu se ispunila želja da zaigra uz zeta, ali je svestan i da se ipak bolje snalazi u košarci koja ga je i proslavila.

BONUS VIDEO: Konferencija Nikole Jokića nakon poraza od Minesote

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar