Foto:SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Kako se bliže Olimpijske igre tako se u Srbiji sve češće govori o potencijalnom okršaju protiv Sjedinjenih Američkih Država. O tome je govorio i Erik Mekalum, američki košarkaš koji igra u Evropi.

Srbija je obezbedila mesto na Olimpijskim igrama u Parizu i tamo će biti jedan od favorita za medalje.

PROČITAJTE JOŠ

SAD su najavile da dolaze u najjačem sastavu od Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, a Mekalum je pojasnio zbog čega Srbija ima šanse da dobije SAD.

„Srbija. Nikola Jokić! Niko ne može da čuva tog čoveka. Džoel Embid nije igrao u Denveru od 2019. Zašto? To mi kaže – niko ne može da čuva Jokića. A imaju i mnoge druge igrače. Imaju Bogdanovića, kao i one koji igraju u Evroligi i koji vas iznenade. Videli ste na Svetskom prvenstvu sa Aleksom (Avramovićem). On možda ne bi ni prošao u 12 da su svi došli, a sjajan je igrač. To govori o talentu i širini koji Srbija ima“, poručio je Mekalum.

Istakao je u prvi plan timski duh „orlova“ kao bitnu razliku.

„I to može da bude teško, posebno ako vade loptu spolja, jer Jokić je majstor igre. Naravno da SAD ima veći talenat, ali oni nikada nisu igrali zajedno. Mnogi Srbi, Litvanci, Francuzi su igrali zajedno od mlađih kategorija. Tu stiže hemija, poznaje se sistem trenera, sve to te nosi na viši nivo. Igraju kao ludi.“

BONUS VIDEO Jokić tripl-dablom doneo Denveru pobedu protiv Indijane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar