Foto: Profimedia

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država razgovarali su sa novinarima na konferenciji pred duel sa Srbijom.

Prvo su kasnili 15 minuta prema navodimna iz Pariza, a onda je usledila konferencija gde ni reč nije bilo o duelu sa „orlovima“.

Stef Kari i Kevin Durent odgovarali su na pitanja novinara, a američke predstavnike sedme sile uopšte nije zanimao duel sa Srbijom.

PROČITAJTE JOŠ

Košarkaši Srbije će prvi meč na košarkaškom turniru Olimpijskih igara odigrati protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država u nedelju od 17.15.

Kevin Durent mogao bi da zaigra protiv Srbije iako je čitav pripremni period propustio zbog povrede, jer je viđen kako uredno trenira sa ostatkom ekipe.

Durent je počeo priču o Džoelu Embidu koji je rekao da je ekipa ušla u godine.

„Naravno da smo stariji i da imamo veliku kilometražu na našim telima. Ipak, pronašli smo način da budem efektivni baš kao što je Džoel Embida to radio sa svojim povredama kroz karijeru“, rekao je Dukent.

Durent ima 35 godina, Lebron ima 39 godina, Stef Kari 36, Džru Holidej 34, a Džoel Embid 30 godina.

„Kada je neko veliki igrač on mora da se adaptira i brzo pronađe način da bude efektivan. To Lebron Džejms radi. On ne trči kao nekada, ne skače kao što je skakao sa 25,26 godina pa je i dalje neverovatno brz i skače visoko“, rekao je Kevin.

Stef Kari je potvrdio Durentove reči i rekao da se oslanjaju i na mlađe saigrače.

„Na parketu je pet igrača i to je tim, tako da svi moraju da rade zajedno. Iskustvo igranja sa čovekom kao što je Lebron Džejms i koji ima toliko visok IQ govori dovoljno. Ono što je uspeo da uradi na terenu je neverovatno, može da dribla, da doda, da šutne, da igra odbranu. Ti samo treba da pratiš akciju kako treba i desiće se nešto dobro“, rekao je Kari.

Upitani su da li znaju da plivaju za slučaj da se desi neki od najavljenih terorističkih napada.

„Niko o tome ne razmišlja. Svi mi znamo da plivamo, ali verujemo da će sve proći mirno i kako treba. Svi smo pozitivni, odlazimo na taj brod, uživamo, silazimo s broda“, rekao je Stef Kari.

Usred priče o Igrama, as Golden Stejta je dobio pitanje o povlačenju Džoa Bajdena iz predsedničke trke i nominaciji Kamale Haris.

„Čeka nas uzbudljivih nekoliko meseci. Ovo je prilika da ujedinimo zemlju“, poručio je Kari, pored ostalog.

Neumoljivi trojkaš je istakao da se već navikao na drugačija pravila igre nego u NBA ligi.

„Odigrali smo pet mečeva na pripremama, stekao sam jasnu sliku o svemu, ni ne razmišljam o tome više“.

Kari je poručio i da bi voleo da pogleda neke druge sportove tokom OI.

„Planiram da odem na neke događaje, može da bude motivišuće. Voleo bih da pogledam gimnastiku, odbojku na pesku, plivanje…“.

Dodao je Kari i da je potpuno drugačiji utisak kada se igra za reprezentaciju.

„Potpuno je drugačiji osećaj, jer ste u timu zajedno sa ljudima protiv kojih ste do juče igrali. Među nama vlada prirodna hemija i siguran sam da će nešto dobro iz toga izaći. Ovde smo zbog posla, ali i da naučimo dosta jedni od drugih. Treba iskoristiti ovo iskustvo“, poručio je Stef Kari.

Tek na kraju, na pitanje ko su najveće zvezde OI košarkaškog turnira, Durent je rekao:

„Janis, Jokić…“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare