Foto: Profimedia

Tužne vesti sau u petak stigle iz Amerike gde je u 42. godini preminuo Džoš Maravič, nekadašnji košarkaš univerziteta LSU i sin legendarnog NBA košarkaša srpskog porekla, Pita Maraviča.

Džoš je preminuo u svom porodičnom domu u Kovingtonu, u Lujzijani, a uzrok smrti nije objavljen.

PROČITAJTE JOŠ

Džoš Maravič je imao samo pet godina kada mu je otac preminuo 1988. godine. Tokom svoje košarkaške karijere na univerzitetu LSU, od 2001. do 2005. godine, često je isticao da je odlučio da igra za LSU kako bi učinio svog oca ponosnim.

„Želeo sam da dođem ovde kako bih učinio tatu ponosnim. Znao sam da neću biti zvezda, ali to što ću igrati ovde je ono šta sam oduvek želeo da uradim“, rekao je tada za lokalne novine.

Njegov otac, Pit Maravič, preminuo je sa samo 40 godina od posledica nelečene srčane mane nakon jedne košarkaške utakmice koju je igrao sa prijateljima. Džoš i njegov tri godine stariji brat Džejson su 2022. godine prisustvovali ceremoniji otkrivanja bronzane statue svog oca, koju su sami dizajnirali.

Odlazak Džoša Maraviča predstavlja veliki gubitak, ne samo za njegovu porodicu i prijatelje, već i za sve koji su ga poznavali i voleli.

Porodica Maravič poreklom je iz Srbije.

BONUS VIDEO Majk Džejms, trojka sa pola terena!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar