Foto: EPA-EFE/THAIS LLORCA

Košarkaši Kanade pobedili su Portoriko u pripremnom meču za Olimpijske igre u Parizu sa 103:93.

Kanađani će u Parizu biti jedna od reprezentacija sa ozbiljnim ambicijama za medalju, što su potvrdili i protiv neugodnih Portorikanaca, rivala Srbije u grupi na olimpijskom turniru.

PROČITAJTE JOŠ:

Portoriko je uglavnom imao prednost tokom većeg dela prvog poluvremena, vodio je u jednom trenutku i za osam poena, ali je Kanada pred kraj druge deonice serijom trojki preokrenula sve i u nastavku imala i preko 20 poena viška.

Portorikance je predvodio Hoze Alvarado koji je imao 21 poen i po 6 skokova i asistencija. Isti broj poena je kod pobednika imao Dilon Bruks, uz još 5 skokova i 3 asistencije.

Nikel Aleksander-Voker i Trej Lajls su kod Kanađana imali još po 15 poena, Ar Džej Beret je imao 14, baš kao i Šej Gildžus-Aleksander.

Šej je imao i 6 asistencija na svom kontu, pa Džamal Marej, druga bekovska uzdanica Kanađana nije morao preterano da se umara.

U Portoriku se pored spomenutog Alvarada istakao i Gijan Klavel sa 19 poena i 5 asistencija, Ajzea Pinjeiro je imao 14 poena, Kristofer Ortiz 12, a Ismael Romero 10 poena i 8 skokova.

Portorikanci će još jednu proveru imati za dva dana protiv Španije, dok će u grupi na OI prvo igrati sa Južnim Sudanom 28. jula, potom sa Srbijom 31. i onda sa Sjedinjenim Državama 3. avgusta.

BONUS VIDEO: Jokić se slikao sa decom posle meča Srbija – Japan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar