Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaš Partizana Mateuš Ponitka napustio je klub i prekinuo saradnju sa crno-belima, što je ove nedelje postalo i definitivno.

Poljski igrač je raskinuo ugovor, a njegova promena sredine bi mogla da prija i njemu, ali i Partizanu.

PROČITAJTE JOŠ:

S jedne strane, Ponitka u timu Željka Obradovića nije ispunio očekivanja koja su pred igrača postavljena kad je došao prošle godine.

Kvalitet je pokazao tek u ponekim utakmicama, a da ga definitivno poseduje, podsetio je ovih dana u dresu reprezentacije Poljske.

Imao je 29 poena i po 6 skokova i asistencija protiv Novog Zelanda, a 19 poena, 5 skokova i 3 asistencije protiv Brazila u poslednje dve utakmice.

U Partizanu je samo dvaput dobacio do 16 poena u sezoni i onda je jasno zbog čega tu nije bilo sreće. Prosečno je u Evroligi imao 2,4 poena i 2,2 asistencije po utakmici.

Crno-bele je posle lošeg završetka sezone sačekalo renoviranje tima i u sklopu te rekonstrukcije je i Ponitka otišao dalje. Otišlo je još igrača poput Zeka Ledeja i Kevina Pantera, dok su stigli Vanja Marinković, Frenk Ntilikina, Ife Lundberg i Mario Nakić.

Čeka se potvrda da je stigao i Tajrik Džons, pa bi ekipa Željka Obradovića trebalo da dobije potpuno novi izgled sa sličnim očekivanjima kao i prošle sezone.

BONUS VIDEO: Navijači Partizana vređali Vučića na drugom derbiju finala sa Zvezdom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare