Foto: Starsport

Košarkaški klub Partizan doveo je još jedno pojačanje za novu sezonu, pošto u Humsku stiže Mario Nakić i pitanje je samo trenutka kada će Partizan to objaviti i zvanično.

Nakić je nekadašnji košarkaš Zemuna, koji je sezonu 2014/2015 proveo u Partizanu, a potom još pet u Real Madridu, što u mlađim kategorijama, što u seniorskoj. Pokriva krilnu poziciju.

PROČITAJTE JOŠ:

Slovio je krajem prošle decenije za jednog od najvećih talenata, ali nije uspeo da se nametne koliko je planirano.

Igrao je za Ostende i Andoru, da bi 2022. prešao u Igokeu i tu bio dve godine. O njegovom dolasku u Partizan se pisalo prethodnih dana i kako saznajemo, posao je rešen, a Nakić definitivno pojačava tim Željka Obradovića.

Rođen je 2001. godine, visok 202 centimetra i u prošloj sezoni imao je u ABA ligi prosek 8,3 poena, 2,6 skokova i 1,7 asistencija.

Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Mario je sin Ive Nakića, nekadašnjeg košarkaša i legende crno-belih i do sada je osvojio juniorski tim Evrolige, prvenstvo i Kup Belgije i prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Partizan se nada da će se Mariom u ekipi vratiti trofej ABA lige u svoje vitrine, pošto je ove sezone otišao na Mali Kalemegdan.

Njegov otac je bio u ekipi Partizana kada je on sa Željkom Obradovićem postao prvak Evrope 1992. godine. Partizan je ove sezone već doveo nekoliko zvučnih pojačanja pošto su stigli Ife Lundberg, Frenk Ntilikina i Vanja Marinković, a tek bi trebalo da dođu i Isak Bonga i Arijan Lakić.

BONUS VIDEO: Bruno Kaboklo zakucavanje protiv Slovenije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare