Nova, 31. epizoda podcasta "Pick and roll" od 20.00 - Zvezda je šampion ABA lige, Partizan je ove sezone bez trofeja, Jokić je završio NBA plej-of i sve to u susret Fajnal-foru Evrolige.

Raiffeisen banka, prijatelj košarke. Bez greške u koracima, otvaranje računa za 15 minuta potpuno onlajn. Stvarno može.

Vaš omiljeni sportski podcast je na Nova.rs i u standardnom terminu čekaju vas priče na koje ste navikli… U našem studiju biće domaćin Miroslav Mića Berić zajedno sa Nebojšom Todorovićem, zamenikom urednika sportske redakcije Nova.rs.

Nijedna gostujuća ekipa nije slavila u finalnoj seriji ABA lige šest godina, nijedna nije uspela u 25 pokušaja od 2018. sve do Zvezdinog šampionskog trijumfa.

Još od 1999. godine nije Željko Obradović doživeo da bez pobede završi seriju plej-ofa, odnosno bude poražen sa 0-3, što je doživeo na klupi Benetona protiv Treviza. Dakle, pre četvrt veka…

PROČITAJTE JOŠ

Večiti rivali sada su izjednačeni po broju titula regionalnog takmičenja sa po sedam pehara.

Zvezda je, može se reći neočekivano, sa 3-0 srušila Partizan i postala šampion ABA lige, i to sa potpisom Janisa Sferopulosa koji je čak šest puta zaredom slavio protiv Željka Obradovića u večitom derbiju.

Grčki stručnjak je prvi strani trener sa šampionskim prstenom na Jadranu, potpuno je nadigrao trofejnog trenera, mnogi su podbacili i odigrali ispod svakog nivoa, a moguće i da je prevagu odnela baza domaćih igrača u crveno-belom.

Partizan privodi kraju užasnu sezonu, sezonu u kojoj Zvezda ima trofeje Kupa Radivoja Koraća i ABA lige, a o svemu tome iskreno je pričao Miroslav Berić i posebno istakao Kevina Pantera i Zeka Ledeja koji su svojim katastrofalnim partijama umnogome kumovali krahu crno-belih.

Nikola Jokić i negativni rekord NBA
Foto: David Berding / Getty images / Profimedia

Pričali smo i o plej-ofu NBA lige i kraju klupske sezone za Nikolu Jokića, te kako izgleda njegova izjava o igranju za Srbiju na Olimpijskim igrama.

Sve to u susret Fajnal-foru Evrolige koji se ovog vikenda održava u Berlinu. Prvo će na teren PAO i Fenerbahče, u petak od 18 časova, dok u 21.00 na scenu stupaju Real i Olimpijakos, što je verovatno i finale pre finala. Borba za trofej je u nedelju, 26. maja, od 20 sati, a Mića Berić i dalje priželjkuje da imamo sudar atinskih velikana.

Šta smo sve zanimljivo pričali možete da čujete i vidite večeras od 20 časova u novoj epizodi podcasta „Pick and roll“ na Nova.rs. Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, castbox i deezer, ali i gledati na YouTube.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar