Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 85:79 u finalu Kupa Radivoja Koraća i tako večitog rivala ostavili bez trofeja četvrtu godinu zaredom, bar kada je reč o pomenutom takmičenju.

Foto: Promo

Tipuj na domaću košarku uz MaxBet!

Željko Obradović, trener Partizana preuzeo je odgovornost za poraz na konferenciji za medije, ali se i sam nalazi u neobičnoj situaciji, s kakvom se baš i nije sretao ranije tokom karijere ili je to bilo u drugačijem obimu i pod drugim okolnostima.

Svima je jasno da crno-beli već dugo ne liče na svoju najbolju verziju, te su neposredno pre Kupa u Nišu vezali čak pet poraza, pre nego što je deklasirana Igokee.

PROČITAJTE JOŠ

Neka od pitanja koja muče Obradovića su kako dalje, šta treba promeniti i kako ekipu podignuti nakon veoma bolnih poraza i neuspeha?

Svakako da nivo na kom je trenutno Partizan nije dovoljan za Top 8 fazu Evrolige, što je možda i najvažniji cilj ove sezone.

Partizan – Hercegovac, četvtrtfinale Kupa Radivoja Koraća, trener Partizana Željko Obradović Foto: STARSPORT

Takođe, crno-beli su zbog nekih neočekivanih poraza u ABA ligi, ali i izgubljenog derbija krajem januara, došli u situaciju da se bore za drugo ili treće mesto u regionalnom takmičenju.

Sigurno da poraz u Kupu produbljuje „kanal“ crno-belih, ali je to ujedno i alarm nakon kog treba da se trgnu i u finišu sezone pokušaju da dostignu timski maksismum, a i svako pojedinačni.

Videli smo u poslednje vreme i Željka Obradovića kao veoma zabrinutog zbog svega što se dešava njegovom timu, pa je delovalo i da je sam nekoliko puta ostajao bez jasnog rešenja i izlaska iz problema.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ako jedan Željko Obradović ne zna kako da prodrma tim Partizana, ko će znati?

Ono što ide na ruku najtrofejnijem stručnjaku Evrope, jeste da će igrači narednih dana biti ili sa reprezentacijama ili nešto slobodniji, pa će moći malo da skrenu misli, dovedu se u red i maksimalno ozbiljno i fokusirano pristupe nastavku sezone u kojoj i dalje imaju prilike za dva ili tri trofeja (zavisi da li će igrati domaću ligu).

Partizan ima povoljan raspored u Evrroligi, a cilj je napasti bar sedmo ili osmo mesto, kako bi u plej-ofu mogao da se izbegne Real i bar na papiru dobije lakši protivnik.

Željko Obradović Partizan vs Bajern Minhen Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Što se ABA lige tiče, Partizan uskoro očekuju direktni okršaji sa Cedevita Olimpijom i ekipom Budućnosti, a svi vrlo dobro znamo da ništa ne leči tako dobro kao pobede.

Kup već treba da je arhiviran kod košarkaša Partizana, tačnije u njihovim glavama, a Željko Obradović mora da razmisli i o svojim postupcima i o tome kako da probudi igrače i pomogne im da napreduju.

BONUS VIDEO Aleksa Avramović posle finala Kupa 2024.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar