Srbija vs Grčka Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Filip Petrušev, krilni centar reprezentacije Srbije odigrao je odličan meč protiv Grčke na generalnoj probi za Olimpijske igre.

Petrušev je ubacio 15 poena i bio treći najbolji strelac srpskog tima iza Bogdana Bogdanovića (19 poena, 5/5 za tri) i Nikole Jokića (16 poena).

PROČITAJTE JOŠ:

On je posle utakmice istakao u prvi plan odbranu kao deo igre koji je doneo prevagu našem timu protiv Grčke u punoj Beogradskoj areni.

Srbija je u poslednjem meču pred Olimpijske igre pobedila sa 94:72, a Janis Adetokumbo nije mogao sam protiv „orlova“.

„Odbrana je pre svega bila na nivou, stiskali smo ih. Timski dobra utakmica. Imali smo dodatni motiv posle Japana i nešto slabije odbrane, pogotovo što je Grčka bolja ekipa sa Janisom i iskusnijim igračima. Zadatak je bio da njega zaustavimo, pa onda i sve ostale“, rekao je Petrušev posle meča.

Srbija na Olimpijskim igrama u grupi se sastaje sa Južnim Sudanom, Sjedinjenim Državama i Portorikom, a do sada je imala pet pobeda i dva poraza na pripremama.

Srbija vs Grčka Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Mislim da smo se spremili koliko je to moguće, mislim da ćemo kroz turnir tamo napredovati. Jako su bitne te tri prve utakmice. Videli smo da je Portoriko isto dobra ekipa, Južni Sudan umalo nije dobio SAD. Uopšte neće biti lako ući u drugu fazu koliko ljudi misle“, dodao je Petrušev.

Pohvalno je pričao i o atmosferi pošto je Arena bila rasprodata za ovaj košarkaški spektakl.

„Atmosfera je odlična, kao i uvek. Svako je shvatio šta treba da radi, svako zna svoj posao i funkcionišemo kao jedan, to je najbitnije“, naveo je Petrušev koji se na parketu odlično sporazumeo sa Nikolom Jokićem.

„Odlična (saradnja, prim aut). Samo treba da pratite sve to, da budete u ćošku, da reagujete u pravom trenutku i ako ste sami on će vas sigurno naći. Jednostavno, samo čitamo svi njega i to je to“, zaključio je krilni centar srpskog tima.

Srbija u dobrom raspoloženju ide u Lil, gde će 28. jula igrati protiv Sjedinjenih Država (17.15), zatim 31. jula protiv Portorika (17.15) i onda 3. avgusta protiv Južnog Sudana (21.00).

BONUS VIDEO: Treneri dobili po tehničku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar