Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Šta se dešava?

Košarkaška reprezentacija Srbije je započela pripreme za Svetsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ...

Ako bismo se oslanjali isključivo na informacije koje dobijamo od Košarkaškog saveza Srbije, to je ujedno i jedino što je poznato široj javnosti, uz informacije da na Mundobasketu u Indoneziji, Japanu i na Filipinima neće biti Ognjena Jaramaza i Alekseja Pokuševskog zbog povrede, dok je nastup Uroša Trifunovića i Alena Smailagića pod znakom pitanja.

Sa druge strane, na zvaničnom sajtu Košarkaškog saveza Srbije nije moguće pronaći nikakvu informaciju o utakmicama protiv Bosne i Hercegovine i Poljske (čak su i strelci u reprezentaciji Srbije iz nekog razloga sakriveni od javnosti), ali, da stvar bude još čudnija, ni informaciju o otkazivanju utakmice protiv Crne Gore koja je trebalo da bude odigrana 5. avgusta u Podgorici, ali je to „palo u vodu“ jer je Košarkaški savez Crne Gore utakmicu protiv „orlova“ zakazao bez da je dobio potvrdu da će ona moći da bude odigrana u nekoj od hala u prestonici Crne Gore koje ispunjavaju uslove.

I to je iz nekog razloga prošlo bez ikakve reakcije čelnika KSS.

Sve što se dešava kada je u pitanju tim koji će Srbiju predstavljati na smotri najboljih košarkaških reprezentacija planete je iz nekog razloga obavijeno velom tajne, mada je nejasno šta Svetislav Pešić i njegovi saradnici tačno pokušavaju da sakriju od javnosti?

Svetislav Pešić i Marko Gudurić
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

A da situacija dobije i dozu bizarnog potrudili su se Poljaci, koji su preneli gotovo kompletan tok utakmice, informaciju da je Srbija „sjajno šutirala trojke“, da bi na kraju „poentirali“ dodatkom da „u dogovoru sa KSS-om neće biti objavljen spisak strelaca iz Srbije“.

Šta se, za to vreme, dešava kod ostalih reprezentacija koje se pripremaju za Mundobasket?

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je prvi favorit za zlato, Stiv Ker, selektor ovogodišnje verzije „drim tima“, je odabrao igrače koji ne predstavljaju sam krem tamošnje košarke, ali su uprkos tome ne samo poznati već i priznati širom sveta i teško da mogu da sakriju nešto.

No, to Amerikance nije nateralo da se povuku i pokušaju da u korenu „saseku“ bilo kakav odliv informacija, već su ljubitelji košarke dobili priliku da iz dana u dan uživaju u potezima ovih košarkaša sa priprema, pa je tako već počeo da se pravi narativ da bi Entoni Edvards, košarkaš Minesota Timbervulvsa, trebalo da bude „udarna igla“, uz pitanje – da li će iko moći da ga spreči da postane najbolji strelac Mundobasketa?

Slično važi i za Slovence, koji su otišli čak toliko daleko da su na svoj zvaničan Instagram nalog objavili snimak selektora Aleksandra Sekulića kako sa jednim pomoćnikom razrađuje plan igre, dok je izlazak novopečenog kapitena Luke Dončića na parket pred meč protiv Grčke (koji je prelomio naturalizovani Grk Tomas Volkap trojkom u samoj završnici susreta, 98:91) ispraćen uz pirotehniku i aplauze prepune dvorane Stožice u Ljubljani.

Sve reprezentacije polako ali sigurno podižu temperaturu ne samo kod svojih košarkaša, već i kod košarkaške javnosti, jedino u Srbiji, istoj onoj koja sebe ponosno smatra zemljom košarke, se trude da sakriju sve što je moguće sakriti.

Dok čekamo da vidimo koje je to tajno oružje čuveni Kari pripremio pred put u Manilu, „orlovi“ nastavljaju da bruse formu u tišini i miru, sklonjeni od svih.

Za navijačko loženje i uživanje u potezima igrača – ima vremena.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar