Foto: Damien MEYER / AFP / Profimedia

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, stigao je sa "orlovima" do bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, a o saradnji sa najboljim košarkašem sveta, Nikolom Jokićem, ima puno lepih stvari da kaže.

Malo vremena je bilo potrebno da Pešić i Jokić nađu zajedničke reči i da počnu dominaciju u Parizu.

Pešić je po povratku u Srbiju za RTS i „OKO magazin“ odgovorio na brojne teme, pa je objasnio i u čemu je tajna ovakvog zajedništva „orlova“.

PROČITAJTE JOŠ

„Moj razgovor sa igračima je bio takav da sam im čestitao na svemu što su uradili. Na duhu, na zajedništvu, na tome kakvu su ponovo stvorili atmosferu. Osetili su da jedan drugom trebaju. Ponekad se pitaš šta ti sve ovo treba, a onda dođu ovi momci…“, rekao je Pešić.

Svetislav Pešić, Košarkaška reprezentacija Srbije
Foto: Ivica Veselinov/OKS

Zatim je i detaljno pričao o saradnji sa Jokićem i ostalim momcima.

„Najlakše je trenirati Jokića. On je jednostavan dečko, posvećen ekipi i košarci do kraja. Ako on odluči da igra, tu je 100 odsto. Pre, posle za vreme treninga. Spreman za svaku vrstu komunikacije. Spreman da ti kaže kako misli da rešimo koji problem. Ima ogromno iskustvo.

Isto tako i Bogdanović, Micić, to su igrači sa ogromnim iskustvom, trenirali su ih najbolji treneri i naravno da njihov stav, predlog, primedbe se uzimaju i analiziraju i posle se donose odluke.

Svetislav Pešić i sudija
Foto: Ivica Veselinov/OKS

Ja sam to ranije, kad sam bio na početku karijere, pa sam mislio da ti neko ugrožava time autoritet, ali s godinama naučiš da je trener tu zbog igrača, da su oni najvažniji deo. To im često kažem, nije dobro da trener bude ispred ekipe, ali oni moraju da znaju ko je tu najvažnija osoba i da prate ono što on traži.

Ako se napravi takav balans, mislim da je o deo naše dobre saradnje i uspeha što smo uspeli da napravimo balans i da se razumemo veoma dobro.“

BONUS Navijači Srbije i Amerike zajedno pred polufinale Olimpijskih igara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar