FOTO: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, odredio je spisak od 16 igrača za Olimpijske igre u Parizu

Ono što su prvo svi zaazili jeste da se na spisku nalazi Nikola Jokić, aktuelni MVP NBA lige i zvezda Denver Nagetsa. Jokić je bio pod znakom pitanja za Pariz, ali sada više dileme nema da će se tamo naći.

Pročtajte još

Od košarkaša koji su prošlog leta osvojili srebro na Svetskom prvenstvu u Manili, nastupaće Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Aleksa Avramović, Dušan Ristić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Nikola Jović, Nikola Mlutinov, Filip Petrušev.

U odnosu na tu ekipu, nema Borie Simanića i Stefana Jovića.

Kada su u pitanju nova imena u odnosu na taj šampionat tu su, pored Jokića, još i Vasilije Micić, Vladimir Lučić, Ognjen Jaramaz, Aleksej Pokuševski i Uroš Plavšić, najnoviji košarkaš Crvene zvezde.

Srbija je u Parizu u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama i Južnim Sudanom, dok poslednji učesnik grupe još uvek nije poznat.

Svi kandidati selektora Pešića su: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Košarkaški turnir Olimpijskih igara u Parizu počinje 27. jula.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare