Foto: Starsport

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić podelio je utiske posle pobede svog tima nad Japanom.

Srbija je slavila u Beogradskoj areni u nedelju uveče sa 119:100 u pripremnom meču za Olimpijske igre u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ:

Pešićev tim su predvodili Nikola Jokić i Filip Petrušev, na teren se vratio Nikola Jović, a posle dva poraza u Abu Dabiju, od Australije i Sjedinjenih Država, selektor je imao čemu da se raduje.

„Dobra odluka u izboru protivnika. Mi u regularnom delu ovih priprema imamo još jednu utakmicu. Kad dođemo na OI, počinje nam plej-of, sutra nam se završava regularna sezona. Ne bismo našli boljeg protivnika od ovog. Japan nije Amerika, ali ne znamo kakva je situacija sa ostalim protivnicima. Sve su to ekipe koje igraju tranziciju, dobro trče, opaljuju sa svih strana. Trčanje, rani pik, rani šut, ofanzivni skok… Izbor protivnika nije mogao da bude bolji“, rekao je Pešić na konferenciji posle utakmice.

Začudilo ga je ono što je video na terenu protiv Japana, koji je želeo da se pokaže pred beogradskom publikom.

„Što se tiče ukupnog utiska, zadovoljni smo večeras sa publikom, to prvo i osnovno. Videlo se da se publika uželela, zahvalni smo što su došli. Revijalna utakmica malo za publiku, tako smo prihvatili, a oni malo drugačije. Moraćemo sutra sa Grcima potpuno drugačije, moramo da dignemo intenzitet odbrane. Ovi Japanci, u životu to nisam video, kad smo baš pritisli, oni su šutirali 40 puta za tri poena. Šuterska ekipa, ne mogu da kažem da nije bilo zalaganja u odbrani, ali možemo bolje, pokazaćemo sutra. U napadu smo popravili naše šuteve posle izgrađenih akcija. Imali smo dobar procenat šuta posle saradnje dva ili tri igrača, to smo popravili u odnosu na prošle utakmice“, ocenio je Pešić.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Naveo je i šta smatra da treba da se popravi pošto su Igre u Parizu za manje od deset dana.

„Još moramo da se fizički poboljšamo, to je potrebno za OI, pogotovo protiv Portorika i Južnog Sudana, to su ekipe fantastične u tranziciji, individualno jake. Moramo da uzmemo sudbinu u ruke, većem agresivnošću i boljom timskom odbranom da bi došli do pobeda na početku Olimpijskih igara“, apostrofira Pešić.

„Daleko smo (od vrhunske fizičke forme prim. aut). Zato što smo imali mnogo izostanaka i povreda i putovanja. Bogdan 10 dana nije trenirao, ali večeras je odigrao dobru utakmicu. Dali smo mu dvadesetak minuta, odigrao je i u odbrani i u napadu dobro. Ja sam mu čestitao pred igračima, spustio se u stav, ostali to mogu mnogo bolje. Važno nam je bilo da Bogdan nađe balans između odbrane i napada. U odbrani se jedna rupa kažnjava, čim se primeti da se neko šlepa, napad to kažnjava. U napadu ponekad možeš da igraš sa dva igrača a da trojica pomažu, da bi održao balans u ugri. Lakše je igrati se u napadu, mnogo je teže u odbrani. Kad krenu oficijalne utakmice, diže se odgovornost, agresivnost, priprema. Moramo da iskoristimo ove dane da se pripremimo. Protiv Francuza smo pokazali da možemo, oni su bili motivisani, protiv Australije nas je spasavala odbrana. Japanci su nas malo iznenadili. Oni su protiv Nemačke šutirali 40 šuteva za tri. Ne volim da nas spasava napad, imali smo 71 odsto šuta za dva, skoro 50 odsto za tri. Protiv jačih protivnika neće biti to lako sa procentima šuta, zato moramo da radimo u odbrani“, naveo je Pešić.

BONUS VIDEO: Jokić se slikao sa decom posle meča Srbija – Japan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar