Foto: Starsport

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić nije hteo da priča previše o okršaju sa Sjedinjenim Državama u Parizu.

Srbija je u nedelju uveče pobedila Japan sa 119:100 u pripremnoj utakmici, pretposlednjoj pred put u Francusku.

PROČITAJTE JOŠ:

Pešić je mogao da bude zadovoljan napadom svog tima, pričao je posle svega o određenim teškoćama s povredama i fizičkom pripremom svojih igrača.

Veruje da će energija i tonus da se podignu kad dođe vreme za turnir, ali ima na umu stvari prečih od meča sa Amerikancima.

„Ne očekujem ništa (od meča sa Amerikom prim. aut). Ovo je izuzetna situacija za nas, ne razmišljam o protivnicima. Respektujem ih sve, pripremam se, ali u ovom trenutku ne razmišljam o Amerikancima. Razmišljam samo kako možemo pojedinačno i timski da porastemo. Imamo mnogo igrača koji nisu trenirali, traži se kontinuitet, ne bavim se Amerikom, bavim se individualno da pomognemo ko koliko može. Imamo malo vremena, ali nedelju dana, može mnogo toga da se popravi, verujem da hoće“, kaže Pešić na konferenciji posle Japana.

Srbija se već sastala sa Sjedinjenim Državama na turniru u Abu Dabiju i ubedljivo je poražena sa 105:79. Nekoliko dana kasnije je Južni Sudan umalo pobedio „drim tim“, pošto je Lebron Džejms u poslednjem napadu pogodio za 101:100.

Foto: Starsport

„Amerikanci nas ne zanimaju. Što se tiče plasmana, teško je da budemo prvi, Amerikanci su favoriti u svakom smislu, gledamo da dobijemo one utakmice kad smo mi favoriti. Videli ste kako je Južni Sudan odigrao. To su sve igrači rođeni u Americi, vrhunske klase. Znam da mi ne verujete, pričaju po kafićima da Pešić traži izgovore, ja ne tražim, pričam ono što vidim. Moramo da budemo jaki u duelu, skoku, da bismo uzeli sudbinu u svoje ruke i dobijali utakmice“, kazao je Pešić.

Potom je naveo i zbog čega je pozitivno da budeš i „najbolji drugi“.

„Drugo mesto je važno, još je važnije da budeš najbolji drugi, jer onda izbegavaš prvog iz grupa A i B. Trećeplasirani idu isto dalje, nisam pesimističan, veujem više mojoj ekipi nego što mislite. Koga je zmija ujela, on se i guštera plaši. Ja sam trener, gledam realno, ne da skačem ili da budem razovaran, ja sam tu da pomognem, a ekipa mora da zna realnu situaciju. Od toga se kreće a onda se dižu samopouzdanje i motivacija“, istakao je selektor „orlova“.

Srbija u grupi na Olimpijskim igrama pored Sjedinjenih Država i Južnog Sudana igra i sa Portorikom.

BONUS VIDEO: Jokić se slikao sa decom posle meča Srbija – Japan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar