Foto: Srdjan Stevanovic/ STARSPORT

Dugo najavljivani turnir "NIS Open Air" zvanično se seli u Halu 3 Beogradskog sajma, potvrđeno je na sajtu Partizana.

Najavljeni turnir, koji je planiran da se održi tokom narednog vikenda na otvorenim terenima KK Partizan na Kalemegdanu, seli se zbog loših vremenskih uslova u Halu 3 Beogradskog sajma.

U skladu sa vremenskom prognozom, doneta je odluka da Partizan, Pariz i AEK odmere snage pod svodovima hale u kojoj su crno-beli prvi put igrali 21. januara 1967. godine u Kupu pobednika kupova protiv turske ekipe ITU (80:58 u korist crno-belih).

PROČITAJTE JOŠ

Do tada, domaća prvenstva su igrana na otvorenim terenima, a navedena utakmica je bila evropska „premijera“ KK Partizan u Beogradu.

Crno-beli su se na Sajmu zadržali sve do prelaska u legendarnu Halu sportova, decembra 1968. godine.

photo: Srdjan Stevanovic/ STARSPORT

Nakon donete odluke u skladu sa vremenskim uslovima, Partizan će prilagoditi sajamsku dvoranu FIBA standardima i izgraditi tribine kapaciteta 5.000 mesta. Konfiguracija tribina u odnosu na Kalemegdan ostaje ista, tako da kupljene ulaznice važe.

Tokom turnira, KK Partizan će predstaviti nove dresove u kojima će nastupati u sezoni 2024/25. Biće to prilika da navijači po prvi put vide crno-bele u novoj garnituri.

Prvog dana turnira, 13. septembra, sastaju se Partizan i AEK od 19 časova. U subotu, 14. septembra igraju Pariz i AEK, takođe od 19 časova, dok se u nedelju, 15. septembra, od 21 čas sastaju Partizan i Pariz.

Kako je izgledala prvi pripremni turnir Partizana?

Košarkaši Partizana dominantno su pobedili Trapani u finalu turnira koji se održavao u Siciliji sa 89:61.

Jeste reč o turniru prijateljskog karaktera, tačno je i da su crno-beli na pripremama do sada do sada uigravali neke stvari koje ćemo tek gledati kad krene sezona, ali je svakako bolje kada se meč reši relativno rano i bez drame za trofej.

Prija i Željku Obradoviću sigurno, a i igračima koji su se dan ranije propisno namučili sa Tortonom i dobili na jednu loptu.

photo: Srdjan Stevanovic/ STARSPORT

Ovog puta se problemi u igri nisu pojavljivali dugo i kontinuirano kao protiv Tortone, samo je u ranoj fazi meča Trapani bio u kakvom-takvom priključku.

Čim je Partizan u drugoj deonici uspeo da se odlepi na devet poena viška, počeo je utire sebi put ka ubedljivoj pobedi.

Srpski klub je u četvrrtu četvrtinu ušao sa viškom 68:44 uz dobre role nekolicine igrača, Trapani je jednostavno bio nedorastao, pa je četvrta deonica bila samo odrađivanje posla.

Na kraju su kod pobednika najbolji bili Ife Lundberg sa 24 poena, Brendon Dejvis koji je ubacio 18 i Sterling Braun sa 14 postignutih poena.

photo: Srdjan Stevanovic/ STARSPORT

BONUS VIDEO Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar