Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost u odlučujućoj utakmici polufinalu ABA lige rezultatom 100:86. Tri četvrtine smo gledali izjednačen meč, ali je Partizan uspeo da serijom prelomi rezultatski duel u sovju korist i izbegne dramu.

Kao jedan od ključnih detalja u taboru gostiju smatraju isključenje Jogija Ferela, najboljeg igrača Budućnosti na ovom duelu. Plejmejker gosutujućeg tima burno je rereagovao kada mu je na 6.47 do kraja treće deonice dosuđen faul što mu je bila treća lična greška u tom trenutku. Zbog reakcije i burnih gestuikulacija, udaranja konstrukcije iznad klupe, dobio je i tehničku grešku.

Kako je u prvom poluvremenu dobio nameran faul, to je značilo i isključenje jer po pravilniku kada igrač dobije dve lične greške iz kategorije namernih ili tehničkih dobija autmatsko isključenje sa utakmice.

PROČITAJTE JOŠ

Ono što je zbunilo mnoge bila je odluka da se sa utakmice isključi sportski direktor Partizana Zoran Savić.

Mnogi u hali u prvom trenutku to nisu ni primetili, manogi ni posle utakmice nisu znali za taj detalj.

Šta se zapravo dogodilo?

U trenutku kada je Jogi Ferel burno protestvovao zbog odluke sudija da bmu dosudi faul, u jednom trtenutku je šutno i reklamu pored terena što je promaklo sudijama koje su mu tehničku grešku dodelile nešto kasnije zbog divljanja na klupi.

Savić je ustao i prišao sudijama da im ukaže na šutiranje reklame košarkaša Budućnosti što je poi pravilima strogo zabranjeno,a sudija Tomislav Hordov je istog momenta reagovao i isključio sportskog direktora Partizana i pokazao mu put u svlačionicu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar