Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Košarkaški klub Partizan uplatio je deo duga za porez koji su crno-beli dugovali.

Partizan je 3.735.500 miliona evra uplatio na ime poreskog duga, odnosno u dinarima 437.600.000 dinara.

PROČITAJTE JOŠ:

Klubu iz Humske je ostalo još oko tri miliona evra duga državi, što su putem svog sajta najavili da će sanirati u najkraćem roku.

Oglasili su se iz Humske rečima koje je potpisao Ostoja Mijailović, predsednik Partizana, rekavši da je ovo problem koji godinama pritiska klub.

„Nakon što smo sa Poreskom Upravom uradili sravnjenje nagomilanog poreskog duga koji datira još iz nekih vremena kada ova Uprava kluba nije bila u Partizanu, danas smo na ime izmirenja poreskog duga uplatili 437.600.000 dinara, što je približno iznosu od 3.735.500 evra. Preostali dug, Klub će izmiriti u najkraćem mogućem periodu“.

„Ovim putem želim da se zahvalim svima koji su pomogli da uđemo u proces rešavanja ovog problema koji godinama pritiska naš klub, kao i da prikupimo novac. Takođe želim da se zahvalim i Poreskoj Upravi na strpljenju. Za sada ne bih iznosio više detalja o ovoj temi, već bih to ostavio za konferenciju za medije koja će biti održana krajem meseca, nakon redovne Skupštine KK Partizan“, kazao je Mijailović.

Treba napomenuti da su navijači proletos skupljali novac u okviru akcije „Samo jedan Partizan imamo“, da se otplati poreski dug kluba i donirali su Partizanu 196.358.862 dinara, što je nešto manje od 1,7 miliona evra.

BONUS VIDEO: