Foto: EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

Košarkaši Partizana igraće u Atini na turniru "Pavlos Janakopulos" u subotu uveče od 21.00, a mesto na kome se održava utakmica ne može biti spektakularnije.

Partizan će na čuvenom stadionu Panatinaiko (Kalimarmaro), koji je „oživljen“ posle antičkog razdoblja za potrebe Olimpijskih igara 1896. godine, igrati sa Panatinaikosom, aktuelnim prvakom Evrope.

Stari stadion datira iz četvrtog veka pre nove ere, a na njemu se 2004. tokom Olimpijskih igara završavala maratonska trka.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan će na tom mestu, gde može da stane do 80.000 ljudi igrati protiv Panatinaikosa, ali neće moći da računa na Aleksu Dimitrijevića, Mitra Bošnjakovića, Ajzeu Majka, Arijana Lakića i Vanju Marinkovića.

„Ovaj turnir je nešto veoma slično onome što smo mi organizovali pre godinu dana sa Fuenlabradom na Tašmajdanu. Bila je divna atmosfera i ceo svet je video taj spektakl. To je bilo zaista nešto posebno. Mislim da je ono što smo mi razradili pre godinu dana sada inspirisalo druge klubove da urade nešto slično. I zbog toga smo ponosni jer smo napravili prvi korak ka organizaciji utakmica na otvorenom“, rekao je Obradović.

Svakako da crno-bele još uvek nećemo videti u punom sjaju, ali predstojeće utakmice trebalo bi da daju mnogo jasniju sliku, pre svega treneru Željku Obradoviću, o tome kako ekipa treba da igra i izgleda i šta od kog igrača može da očekuje.

Foto: KK Partizan

Najčešća startna petorka Partizana bila je Ife Lundberg, Sterling Braun, Vanja Marinković, Isak Bonga i Brendon Dejvis, koji se istakao i kao lider ekipe.

U napadačkom smislu trebalo bi mnogo da zavisi i od Karlika, Brauna i Lundberga, koji deluje posebno motivisano i fokusirano na ovu sezonu. U odbrani važne uloge imaju Marinković, Nilikina i Bonga, koji će pokrivati i poziciju četiri, najverovatnije do momenta dok se iz povrede ne vrati Ajzea Majk.

Ovaj predsezonski turnir organizovan je u čast Pavlosa Janakopulosa, farmaceutskog giganta koji je tokom života uložio ogromna sredstva u Panatinaikos zajedno sa svojim bratom Tanasisom. Danas klubom, ali i korporacijom „Vianex“, rukovodi Pavlosov sin – kontroverzni i u funkcionisanje kluba veoma uključeni Dimitris Janakopulos.

Partizan dan ranije poražen od Efesa

Košarkaši Partizana poraženi su od Efesa rezultatom 81:80 u pripremnoj utakmici koja je odigrana u Grčkoj.

Utakmica je odigrana iza zatvorenih vrata dvorane na Glifadi, crno-beli su uglavnom jurili prednost rivala, a na poluvremenu su imali minus od pet poena (46:41).

U meču punom napetosti, Partizan je imao napad za pobedu, ali je lopta nakon akcije Sterlinga Brauna i Tajrika Džounsa ostala na „prvom obruču“, pa je pobeda pripala timu iz Istanbula.ž

Najefikasniji u Partizanu bio je Tajrik Džouns sa 24 poena, Brendon Dejvis je dodao 18, Karlik Džouns 13, a Isak Bonga 10. Svaki od 11 igrača Partizana na ovom meču je dobio priliku da se pokaže na terenu.

Partizan će u sredu 25. septembra u Beogradskoj areni ugostiti Borac iz Čačka u prvom kolu ABA lige, dok će u prvoj rundi Evrolige 3. oktobra igrati protiv Baskonije.

BONUS VIDEO Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar