Marko Barać/Foto: STARSPORT

Trener košarkaša Mege Marko Barać čestitao je Partizanu na plasmanu u finale košarkaške Superlige Srbije.

Partizan je prošao u finale pobedom 96:68, a Mega je samo u drugoj četvrtini isparirala dobro prošlogodišnjem šampionu ABA lige. Najefikasniji su kod pobednika bili Zek Ledej sa 17 poena, Danilo Anđušić i Bruno Kaboklo sa po 16 i Kevin Panter sa 10 poena.

PROČITAJTE JOŠ:

U Megi je jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom bio Filip Jović, ujedno i najefikasniji na parketu sa 21 poenom.

„Pre svega čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi i palsmanu u finale. Izvanredno su otvorili utakmicu kao i uvek kada su timovi Željka Obradovića u pitanju. Dobro su koristili svoje prednosti u odnosu na nas, znali koga da napadnu na početku. To im je dalo rezultat“, počeo je Barać.

Partizan je rano krenuo u seriju, dve trojke je pogodio Kevin Panter, a to je bila samo uvertira u seriju posle koje je prva četvrtina završena 39:9.

„Mi smo s druge strane ušli u utakmicu impresionirani. U oba pravca nismo imali dovoljno mirnoće, kako je rezultat odmicao pokušavali smo da jednim potezom vratimo sve što smo kaskali“, kaže Barać.

Njegov tim je u drugom periodu ipak počeo da daje znake života i taj deo igre je dobio sa 22:8. I tu je stao.

„U drugoj četvrtini smo počeli da dobijamo mirnoću iz napada i da tražimo otvorene pozicije kako bismo uveli utakmicu u ritam gde imamo određenu šansu. U drugom poluvremenu Partizan je odbio naš nalet i sve što je bilo do kraja služilo je meni kao treneru da rasporedim minutažu, probam određene igrače na pozicijama koje su možda i atipične i Partizan je meč znalački priveo kraju“, kaže Barać.

Nije nezadovoljan kako je njegov tim završio sezonu, tim pre što je Partizanu „otkinuo“ jednu pobedu i naterao ga da igra majstoricu.

„Što se nas tiče, sa svim promena koje smo napravili pred Superligu i povredama praktično smo nov tim i to u ovom momentu sezone nije lako i vidi se i na terenu“, naveo je Barać.

„Ponosan sam na igrače što su u takvim okolnostima došli do majstorice protiv fenomenalnog tima. Biće vremena za analizu naše sezone, ali ovo sigurno neće pokvariti utisak i dobro osećanje kada je u pitanju cela sezona“, zaključio je Marko Barać.

BONUS VIDEO: Izjave posle druge Partizanove utakmice sa Megom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar