Aleksej Pokuševski
Aleksej Pokuševski; Foto: Tanjug/AP Photo/Kyle Phillips

Košarkaši Partizana uskoro počinju pripreme za novu sezonu, a crno-beli su doveli još jedno pojačanje u nizu.

Reprezentativac Srbije Aleksej Pokuševski novi je igrač Partizana nakon najava da bi mogao da obuče crno-beli dres.

Prema saznanjima Nova.rs, Partizan i Pokuševski su dogovorili sve detalje saradnje i bivši NBA as će potpisati ugovor na dve godine uz opciju produžetka na još godina dana.

PROČITAJTE JOŠ

Pokuševski će u prvoj godini zarađivati 400 hiljada evra, dok će u drugoj taj iznos biti veći i zarađivaće 500 hiljada evra. O eventulanoj trećoj godini će naknadno biti dogovoreni uslovi saradnje.

On je tokom leta čekao novi NBA angažman pošto je dobio otkaz u Šarlotu, ali je odlučio da prihvati ponudu Partizana i ne čeka novu priliku na kašičicu u NBa ligi.

Pokuševski je u karijeri igrao za Olimpijakos, odakle je prešao u Oklahomu gde je imao povremene dobre partije, ali povrede su umnogome uticale da ispadne iz tima. U Šarlotu je dobio šansu, ali očigledno ga više ne vide kao deo tima u kojem ostaje Vasilije Micić.

Što se tiće Partizana, tri igrača su ozvaničena do sada.

U pitanju su Vanja Marinković, Ife Lundberg i Frenk Nilikina. Pored njih, dogovoreni su dolasci Arijana Lakića, Sterlinga Brauna, Karlika Džonsa, Duana Vašingtona, Marija Nakića, Isaka Bonge, Ajzea Majk, Tajrika Džonsa, Brendona Dejvisa, a poslednji u nizu koji je potpisao ugovor je mladi Mitar Bošnjaković.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare