Partizan vs Crvena Zvezda Foto:Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 82:76 i tako ukupnim rezultatom 3-0 u seriji stigli do šampionske titule ABA lige.

Od samog početka meča Zvezda je bila ta koja je diktirala dešavanja, a da će tako biti moglo se naslutiti posle prvog napada.

Branko Lazić je naime sjajnom fintom iznudio faul i pogodio, nadovezali su se Dejan Davidovac i Nemanja Nedović, pa je Zvezda otišla na 12:4.

PROČITAJTE JOŠ...

Utisak je da su crveno-beli mogli da prelome meč, ali je na scenu stupio Aleksa Avramović i uveo meč u neizvesnost – prvo je vezao pet poena i dodao asistenciju, da bi u drugoj deonici u saradnji sa Brunom Kaboklom doneo crno-belima i egal, 33:33.

Ipak, Zvezda je imala odgovor, preko Dejana Davidovca i Rokasa Giedraitisa čuvala prednost pa je na poluvremenu razlika bila 42:38.

U drugom delu crno-beli su uspeli da trojkom Avramovića dođu do preokreta i 44:42, ali je potom usledio možda i ključni trenutak na meču.

Promašio je Miloš Teodosić trojku, Zek Ledej krenuo u kontru ali je pogrešio, Davidovac uspeo da ukrade loptu a Lazić trojkom doneo Zvezdi 45:44.

Od tog momenta Zvezda nije ispuštala prednost koja je išla i na deset razlike (65:55).

Partizan vs Crvena Zvezda Foto:Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

U tim trenucima razigrao se Danilo Anđušić, pogodio je tri slobodna bacanja posle faula Jaga dos Santusa, i Mateus Ponitka je bio precizan za tri, pa je razlika spuštena na 70:68 pre nego što je Teodosić pogodio trojku za 73:68.

Usledila je revija promašaja slobodnih bacanja igrača Zvezde što je Partizanu dalo nadu, a situacija je postala kritična po crveno-bele kada je Avramović ponovo pokazao odlike heroja kada je pogodio trojku za 78:75, a potom i odbranom doneo svom timu napad za izjednačenje.

Partizan vs Crvena Zvezda Foto:Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

Ipak, Smit je bio polovičan sa penala a Nedović stavio tačku na i i pobedu tima sa Malog Kalemegdana.

Zvezda je tako po sedmi put u istoriji osvojila ABA ligu, a prednjačili su Mitrović i Giedraitis sa po 12 poena, a Jago je dodao 11.

Avramović je kod Partizana imao 17 a Anđušić 13.

Za MVP-ja finalne serije proglašen je Jago dos Santos.

Partizan – Crvena zvezda 82:76 (18:20, 20:22, 14:17, 24:23)

Dvorana: Beogradska arena; Sudije: Uroš Nikolić, Milan Nedović, Josip Radojković

Partizan: Smit 6, Ledej 4, Avramović 17, Panter 5, Smailagić 8, Trifunović 3, Anđušić 13, Doužer 8, Ponitka 8, Kamnski, Kaboklo 4

Crvena zvezda: Smart, Teodosić 6, Tompkins 5, Davidovac 9, Mitrović 12, Lazić 9, Bolomboj 6, Ilić, Nedović 8, Giedraitis 12, Gilespi 4, Jago 11

Partizan - Crvena zvezda 75:78 (18:20, 20:22, 14:17)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare