Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Košarkaši Panatinaikosa izjednačili su u finalnoj seriji prvenstva Grčke na 2:2, pobedom u četvrtoj utakmici protiv Olimpijakosa - 88:85.

Mnogo je bure bilo već u ovoj seriji u kojoj je suspendovan gazda Panatinaikosa Dimitris Janakopulos, a kažnjeni igrači Olimpijakosa Ajzea Kenan i Tomas Vokap.

PROČITAJTE JOŠ:

Ta informacija bila je uvod u četrtu utakmicu u kojoj je Panatinaikos morao da dobije u „Dvorani mira i prijateljstva“ da bi se igrala majstorica za titulu.

I dobio je teškom mukom, a junak je opet bio Kendrik Nan. Nan je ubacio 25 poena i imao je po 4 skoka i asistencije.

Džerijan Grent je imao 15 poena, 2 skoka i 4 asistencije, a Matijas Lesor je ubacio 15 poena i uhvatio 6 lopti.

Kostas Slukas je doprineo pobedi svog tima sa 12 poena. Na drugoj strani je viđena nesvakidašnja situacija gde je Jorgos Larenzakis imao 13 poena, dok su čak petorica igrača Olimpijakosa imala po 11.

Ajzea Kenan, Kostas Papanikolau, Filip Petrušev, Alek Piters i Najdžel Vilijams-Gos. Petrušev je imao i 4 skoka, dok je Nikola Milutinov imao 6 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

Olimpijakos će imati za čime da žali jer je odigrao bolje prvo poluvreme i od starta je stekao prednost, koju je povremeno gubio, ali onda u drugoj četvrtini uvećao do 47:36.

Već do polovine trećeg perioda Panatinaikos je taj minus nadoknadio i ušlo se u tesnu borbu pa je posle 30 minuta košarke bilo 64:64.

Panatinaikos je pitanje pobednika rešio serijom 11:3 u poslednjoj četvrtini, pa će Olimpijakos morati da se nada pobedi za titulu iz trećeg pokušaja za dva dana kada će domaćin biti Panatinaikos.

BONUS VIDEO: Dodela pehara Real Madridu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar