Foto: TANJUG/AP Photo/David Zalubowski

Legendarni NBA košarkaš Kevin Garnet kaže da najjača liga na svetu trenutno predstavlja igralište jednog čoveka.

Njegovo ime je Nikola Jokić i već nekoliko sezona dominira u regularnom delu tokom 82 utakmice, a letos je to isto radio i u plej-ofu.

PROČITAJTE JOŠ:

Podigao je svoju igru na viši nivo i uz pomoć Džamala Mareja, Arona Gordona, Brusa Brauna, Kentavijusa Koldvel-Poupa, Majkl Porter Džuniora i ostalih odveo Denver do titule posle 20 utakmica doigravanja.

Nagetsi su redom pobeđivali Minesotu, Finiks, Lejkerse i Majami i dva meča su izgubili jedino od Sansa. Zato Garnet i smatra da Jokić, koji je nastavio „po starom“ i ove sezone, predstavlja ligu za sebe.

Garnet navodi da Denver menja ligu tako što ekipe pokušavaju da oblikuju svoje centre po Jokićevom kalupu, prosto jer ima više rešenja od ostalih.

„Ovo je Džokerova liga i pod time mislim da svi koji su četvorke ili petice izgledaju, deluju ili oponašaju Jokića kao u ogledalu. Visoki post, dodavanja, gledam kako se cela liga menja“, rekao je Garnet u podkastu.

Objasnio je da sad visoko izlaze trojica igrača, da je igra brža i dinamičnija i da to sada radi više timova u ligi.

„Rotacije u napadu, to kako se on postavlja i kako igraju oko njega. Džoel Embid? Jeste li videli njega? Karl Entoni Tauns, Donatas Sabonis, Alperen Šengun. Toliko utiče na ligu… Svi žele da igraju brzu košarku, a Denver sa njim ima pozicioni napad i kretnju oko njega“, objasnio je Garnet.

Jokić ove sezone u NBA ligi ima prosečno 26,1 poen po meču, 12,3 skoka i 9,2 asistencije, dok iz igre šutira 55,5 posto i 33,3 van linije 7,25 metara.

BONUS VIDEO: Denver razmontirao Memfis uz novi tripl dabl Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare