Partizan-Mega Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Košarkaši Partizana uspeli su da se plasiraju u finale Superlige Srbije, pošto su u majstorici razbili Megu sa 96:68 u hali "Aleksandar Nikolić".

Imao je Partizan mnogo uspona i padova ove sezone, Mega je i u prvom meču u seriji imala šanse da u Beogradskoj areni prelomi utakmicu u svoju korist, ali ono što tada nije uspela, jeste u drugom duelu.

Cela polufinalna serija stala je u 40 minuta u majstorici, ali je Partizan već u prvih 10 rešio pitanje pobednika protiv oslabljenog protivnika.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je silu pokazao od prve sekunde, Kevin Panter je pogađao trojke, Bruno Kaboklo je dominirao u reketu, pridružili su se i Danilo Anđušić i Zek Ledej, pa su rezultati na semaforu bili 10:0, 19:2 i na isteku prve deonice rekordnih 39:9.

Ukratko, zaista impresivno.

U tom periodu, crno-beli su greške sveli na minimum, dolazili su do otvorenih pozicija za šuteve, igrali su čvrsto u odbrani, uvukli su protivniku malo straha u kosti, poentirali iz kontre, pod košem bili dominantni i pokazali sami sebi recept kako treba da igraju.

Međutim, u daljem toku utakmice nije sve bilo tako bajno i sjajno, što je takođe odlika Partizana ove sezone.

Partizan-Mega Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

U drugoj četvrtini protiv Mege, rezultat je bio 8:22 za goste, tako da crno-beli zaista moraju da pripaze na takve uspone i padove tokom jedne utakmice, jer takva igra ih je mnogo koštala ove sezone.

Ono što je bilo pozitivno u igri crno-belih, jeste način na koji su izabranici Željka Obradovića istrčali na teren. Videlo se da su došli da pobede i da ih ništa drugo ne zanima, i tako Partizan mora stalno da izgleda. Jasno je da ne može uvek Partizan steći ovakvu, pa ni sličnu prednost, kao protiv Mege u prvoj deonici, ali pristup bi uvek morao da bude makar sličan.

I kada su crno-bela kola krenula nizbrdo, nije bilo panike i zaustavljena su u drugom poluvremenu, kada je vraćena kontrola nad dešavanjima na terenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli jesu zaslužili kritike za mnoga izdanja ove sezone, u nekim periodima utakmica protiv Zvezde u finalu ABA lige i u drugom duelu protiv Mege, neki su izgledali kao da jedva čekaju da se sezona završi, ali ima još da se igra.

U svakom slučaju, u majstorici je Partizan pokazao mnogo više pozitivnih nego negativnih detalja u igri, iako u ekipi nema Džejmsa Nanelija, Pi Džej Doužera i već otpisanog Frenka Kaminskog. Bruno Kaboklo igra odlično u Superligi Srbije, Kevin Panter i Zek Ledej su se trgli u majstorici sa Megom i najavili bolje dane, dok je Danilo Anđušić pokazao zašto zaslužuje da uvek bude deo rotacije kod Obradovića.

Ne može se reći da je Partizan favorit u finalu protiv Crvene zvezde. Pre svega, Zvezda je odmornija, ima prednost domaćeg terena i najjači tim na raspolaganju. Međutim, ako Partizan izađe na teren onako kako je to učinio u majstorici protiv Mege, sve je moguće, a mi se nadamo kvalitetnoj košarci i sportskoj predstavi za pamćenje, na koju neće biti potrebno dodavati saopštenja, kritike za sudije i sve tome slično…

Samo neka bolji pobedi.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar