Foto: AP Photo/Nate Billings

Dobro, nije da ne radi ništa, uredno trenira i nije baš da mu "cvetaju ruže" kada je reč o sportskom aspektu svakodenvice.

Verovatno ste čuli za Gordona Hejvorda, jedno vreme momka koji je žario i palio NBA ligom svojim prodorima i koševima uz kontakt, brzim napadima i šutevima punim samopouzdanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako je došao do svog Ol-star nastupa momak koji je u ovoj sezoni imao 9,8 poena po utakmici do plej-ofa. Gordon je ove godine prešao u Oklahoma Siti Tander kao jedini trejdovani igrač sa respektabilnom reputacijom.

Međutim, problem je što već godinama zbog raznih razloga više nije taj isti igrač koji je bio i to se vidi na terenu, u statističkim kolonama, svuda.

Nakon 2017. godine, teške povrede i loma noge u Bostonu pokušava da se vrati u nekadašnju formu, pa je u Tanderima za 46 minuta na deset utakmica bio bez ikakvog doprinosa. I sam je nedavno prokomentarisao svoj slučaj rekavši da ima mnogo šta da ponudi, ali…

„Razočaravajuće je kako je sve ispalo. Nisam mislio da će ovako da bude. Sigurno je frustrirajuće, ali je tako kako je. Imamo odličan tim, mlade igrače i sjajnog trenera, pa je budućnost svetla. Što se mene tiče, kao igrač imam mnogo toga da ponudim, samo mi nije data prilika da to i dokažem. Mislio sam da ću dobiti tu priliku“, rekao je Hejvord kom se minutaža sa 32 minuta prepolovila na 17.

U Šarlotu je bio starter na svih 25 mečeva koje je odigrao, a u Oklahomi na samo dva. U Juti je odigrao najbolju sezonu 2016/2017 kada je bio Ol-star sa 21,9 poena u proseku po utakmici.

Od tada je 34-godišnjak dobio veliki ugovor vredan oko 33 miliona dolara za ovu sezonu, pa je Oklahomi, zaustavljenoj u polufinalu Zapada, bio najskuplje plaćeni „navijač“.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели ClutchPoints (@clutchpoints)

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i Džamal Marej režirali pobedu Denvera za prolaz u polufinale Zapada NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar