Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs
Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Košarkaški klub Dubai nedavno je i zvanično postao deo ABA porodice, ali u sezoni pred nama će igrati samo u regionalnom takmičenju.

U sredu je i zvanično objavljen raspored za narednu sezonu ABA lige, a Dubai će u prvom kolu igrati protiv Crvene zvezde.

Mesecima unazad pričalo se o tome da li će Dubai postati član makar Evrokupa, pominjala se i opcija da bude i u Evroligi u godinama koje predstoje, ali od toga, makar u predstojećoj sezoni neće biti ništa.

PROČITAJTE JOŠ:

Evroliga i Evrokup su u ponedeljak objavili spisak učesnika za sezonu 2024/25, a među njima se nije našao Dubai.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došla Nova.rs, Dubai je odbio da plaća 1,5 miliona evra za učešće u Evrokupu. Takođe, klubu je poručeno da ukoliko osvoji Evrokup ne znači da će direktno otići u rang iznad, pa do dogovora dve strane nije došlo.

Dubai će sezonu pred nama iskoristiti za formiranje tima i sticanje iskustva, videćemo kakav će biti sistem rada i način funkcionisanja kluba, a čak i ako osvoji titulu u ABA ligi, to neće ništa značiti za Evropu.

Plan je da Dubai u budućnosti bude član Evrolige, ali videćemo kako će se ta priča razvijati u narednim mesecima i godinama.

Takođe, prema našim informacijama Dubai je počeo da plaća ABA ligi prvu od rata prema dogovoru.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar