Foto: Starsport

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović prokomentarisao je prelazni rok koji je odradio njegov klub za tekuću sezonu.

Posle prvog kola ABA lige i pobede nad Borcem (96:66), ali i trijumfa protiv Panatinaikosa u Atini (75:64), čini se da je Partizan dobro birao pred novu sezonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Navijači će svakako imati čemu da se nadaju, mada su pre samo nekoliko meseci mnogi žalili zbog odlazaka Zeka Ledeja, Kevina Pantera i Džejmsa Nanelija.

Ipak, stvari im je olakšavalo to što njihov tim nije osvojio nijedan trofej prošle sezone i što su svi oni „realni“ otišli u ruke najvećeg rivala na Mali Kalemegdan.

Navijači su u sredu ispunili čak 18.000 mesta u Areni za početak nove sezone u ABA ligi, pa nema sumnje da i oni veruju u uspeh. Naročito kad se zna da je budžet kluba čak 23 miliona evra.

„Publika uvek prepozna dobar posao kluba. Nakon prošle godine koja nije bila završena očekivano dobro, morali smo da menjamo atmosferu u ekipi i tada smo doneli odluku da promenimo većinu ekipe. Nije bila ideja da promenimo ceo tim izuzev Balše Koprivice… Što se neko našalio jedan član stručnog štaba: ‘Balša ti si bio bolestan, pa si preživeo da ostaneš u ekipi'“, rekao je Mijailović na RTS.

Razlog zašto je većina ekipa ipak promenjena jesu, kako Mijailović kaže, srećne okolnosti tokom prelaznog roka.

„Bilo je planirano da ostane, ali smo imali puno sreće sa prelaznim rokom. Ono što se videlo na utakmici, odmah je ta hemija sa navijačima, u ekipi, da se dogodi na prvoj utakmici to niko nije očekivao. Očigledno su se igrači dobro uputili šta je Partizan. Kao da igraju 10 godina zajedno. Odličan prelazni rok, hvala svima u klubu i verujem da nas očekuje dobra sezona“, dodao je Mijailović.

Partizan narednu utakmicu igra protiv Spartaka na gostovanju u Subotici. Taj meč je na programu 29. septembra od 19 časova.

BONUS VIDEO: Aleksej Pokuševski, izjava posle meča sa Borcem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar