Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Komesar za delegiranje sudija u ABA ligi Srđan Dožai obratio se otvorenim pismom sportskom direktoru lige Miliji Vojinoviću i odgovorio na neke od optužbi iz Crvene zvezde.

Zvezda je u danu kada treba da počne finale ABA lige protiv Partizana na parketu dvorane „Aleksandar Nikolić“ navela da ne može da garantuje bezbednost sudijama.

PROČITAJTE JOŠ:

Sa Malog Kalemegdana su prethodno aludirali na veze Dožaija sa Zoranom Savićem, sportskim direktorom Partizana i izneli su niz optužbi na koje je Dožai odgovorio ili ih označio kao besmislice. Za druge stvari je govorio da nisu istina, a za treće je tražio da se iznesu konkretni dokazi.

Naveo je da je ovakav odnos klubova prema njemu ružan način da međusobno ratuju, posebno je adresirao i odgovore na nekoliko konstatacija Nemanje Vasiljevića, direktora Zvezde i sve što mu se stavlja na teret odbacio kao klevete, laži i teorije zavere.

Iz Zvezde su se više puta žalili na delegiranje sudija, a pred finale su naveli da je „komesar za suđenje svojim izborom unapred pripremio scenario za pražnjenje hale i nasilje delegiranjem sudija koji pokazuju rečima i delima na terenu otvorenu netrpeljivost prema KK Crvena zvezda“. Prvu utakmicu finala Zvezde i Partizana sude Saša Pukl, Milivoje Jovčić i Luka Kardum.

„I da ne bude zabune, i gospodin Savić nekoliko puta je tokom takmičarske sezone bio ogorčen delegiranjem pojedinih sudija njegovom klubu. Kao i jučerašnjim delegiranjem pojedinaca. Zanimljivo je da su oba kluba dobili informacije unutar sat, dva vremena od kada su postavljene na e-ABA platformu. Nažalost, živimo u društvu (regiji) gde se više obraća pažnja ko sudi nego ko igra. I gde se svaka sudijska greška smatra lopovlukom dok se igračke, trenerske pa i predsedničke zanemaruju“, rekao je Dožai između ostalog u svom otvorenom pismu.

Ističe da je ovo loš uvod u završnicu ABA lige, a na kritike o delegiranju sudija, navodi kriterijume po kojima ih je birao.

„Svi delegirani arbitri su evroligaške sudije s liste ABA Lige, glavne sudije svake utakmice su najiskusnije koje pretenduju za Fajnal-for Evrolige, na svakoj od prve tri utakmice sude po dvojica sudija koji su ove sezone sudili Evroligu u plej-ofu i svaku utakmicu sudi po jedan sudija iz jedne države“, kaže Dožai.

Kompletno pismo koje je uputio sportskom direktoru regionalnog takmičenja možete da pročitate ispod. Zvezda i Partizan se sastaju u finalu ABA lige u ponedeljak od 20.30.

Foto: Nova.rs
Foto: Nova.rs
Foto: Nova.rs
Foto: Nova.rs

BONUS VIDEO: Sudije kasne na drugo poluvreme meča Partizan – Budućnost 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare