Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Aris rezultatom 102:72 u drugom kolu grčkog šampionata.

Već u prvoj deonici grčki crveno-beli su pokazali silu, taj period su dobili sa 35:12 i odmah rešili pitanje pobednika. Sve do kraja meča je bilo samo odrađivanje posla.

Mozes Rajt je bio najefikasniji sa 23 poena i sedam skokova, dok je Saša Vezenkov za 20 minuta na terenu imao 22 poena uz pet skokova, a iz igre je šutirao 8/9.

Što se tiče srpskih košarkaša, Nikola Milutinov nije bio u timu zbog povrede, dok Filip Petrušev nije dobio minute. Poznato je i zbog čega.

„Filip Petrušev je nedavno zakačio virus. Probitno nisam planirao da bude van tima, ali danas mu se stanje pogoršalo i zbog toga nije igrao“, rekao je trener Jorgos Barcokas.

PROČITAJTE JOŠ:

Olimpijakos naredne sedmice očekuje duplo kolo Evrolige, prvo će dočekati Armani u utorak, a tri dana kasnije sledi im put u Istanbul, gde će igrati protiv Efesa. U timu za meč protiv Armanija neće biti Najdžel Vilijams-Gos i Nikola Milutinov, koji bi uskoro trebalo da se vrati na parket.

„Za utakmicu u utorak, ne. Ne računam ih. Najdžel se brzo oporavlja, iako njegov problem nije ozbiljan. Što se tiče Milutinova, on još uvek treba da učestvuje u timskim treningzima – još uvek nije odradio punu sesiju 5 na 5. On je u dobroj formi, ali potrebno je još 2-3 treninga. Možda za utakmicu u petak, ali u idealnom slučaju, vidim da se Milutinov vraća protiv Bajerna u Minhenu 25. oktobra“, dodao je Grk.

Novinare je zanimalo da li su potrebna četiri visoka igrača u timu.

„Zavisi od njihove forme, protivnika, situacije… Mogu da se uklope, svi mogu da budu protagonisti, svi se možda ne uklapaju u svakom trenutku“, objasnio je Barcokas.

Olimpijakos ima skor 2-0 u Grčkoj, dok je u Evroligi na 1-1.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar