Svetilsav Pešić, Bogdan Bogdanović Foto:TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Ognjen Stojaković, pomoćni trener Denver Nagetsa i košarkaške reprezentacije Srbije, pričao je o promenama na mestu selektora u nacionalnoj selekcij kao i o raznim temama tokom gostovanja na podkastu "DNVR Sports".

Bilo je govora naravno i o Nikoli Jokiću, ali je najzanimljiviji odgovor bio vezan za kapitena Srbije – Bogdana Bogdanovića.

„I ja ga volim. Da, ako bih morao da izaberem jednu reč da ga opišem kao igrača, rekao bih da je ubica. Ima taj instinkt ubice i zna šta radi“, rekao je Stojaković.

PROČITAJTE JOŠ

Pričao je Stojaković zatim i o Pešićevom ugovoru koji je istekao.

„Mislim, to je nešto što, znate, kao što je njegov ugovor istekao ili je istekao ugovor generalnog menadžera Tarlaća. Dakle, svi znamo da će se to desiti, znate, videćemo koji je sledeći korak. Naš Savez treba da izabere novog predsednika, a zatim novi predsednik treba da izabere novog selektora i tako dalje. To je proces, znate, videćemo“, rekao je i dodao:

„Iskreno, ne želim da vam lažem. Ne znam detalje o tome, ali iz mog ugla, ono u šta čvrsto verujem je kontinuitet. Mislim da je to najvažnija stvar, a kontinuitet je nešto na čemu, kao mala zemlja, Srbija ima samo sedam miliona ljudi, moramo graditi. U poslednje dve godine izgradili smo dobar sistem. U suštini smo obnovili tu kulturu reprezentacije, nešto po čemu smo bili poznati, zar ne? I mislim da je kontinuitet najvažnija stvar. Dakle, ako moram nešto da kažem ovde zvanično, ako novi predsednik dođe, da sam na njegovom mestu, verovatno bih opet razgovarao sa trenerom Pešićem i pokušao da nađem način da ga zadržimo u košarci ili kao selektora, ili da jednostavno gradimo na onome što već funkcioniše“, poručio je Stojaković.

BONUS VIDEO Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar