Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović otkrio je da nije hteo da svom klubu bar malo olakša posle neuspeha u Evrokupu.

Obradović je tri godine u Partizanu i za te tri godine je uspeo da podigne klub i dovede ga na prag Fajnal fora u Evroligi 2023. godine, kada je osvojio i ABA ligu.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom minule sezone crno-beli nisu ponovili taj uspeh, ostala je u Humskoj žal za osvojenim trofejima pošto je taj iz ABA lige do sada ostao jedini, ali pozitivnih pomaka svakako ima.

Partizan sprema tim za narednu sezonu, već je angažovano nekoliko dobrih pojačanja poput Ifea Lundberga, Vanje Marinkovića i Frenka Ntilikine, a Obradović će sa ekipom opet da napada visok plasman u Evroligi.

To su cilj i ambicija i dve sezone unazad, pa je pomalo zaboravljeno da je Partizan pre tri sezone je bio u Evrokupu kada ga je šokirala ekipa Burse u nokaut fazi takmičenja.

Upravo o tom porazu je Obradović pričao u emisiji „360 stepeni“ na N1 televiziji, kada je pokušao da objasni koliko njemu znači Partizan.

„Rekao sam Ostoji posle poraza od Burse te prve sezone: ‘Znam da ti je teško. Prema meni sada nemaš finansijske obaveze’. On je bio u čudu, rekao je: ‘Željko hvala ti’. Nisam primio četiri plate do kraja te sezone. To je Partizan za mene. Toliko mi znači jer znam da idu priče koliko Željko Obradović zarađuje“, otkrio je Obradović.

Prokomentarisao je i činjenicu da ova sezona nije protekla kako se očekivalo jer je Zvezda trijumfovala u ABA ligi, Kupu Radivoja Koraća i KLS, a 11. mesto u Evroligi nije bilo dovoljno za plej-in ili plej-of.

Željko Obradović Partizan vs Valencia Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

„Svestan sam da ova sezona nije uspešna. Prvi ću da kažem da nije uspešna, onda se radi sledeće… Ili se menja trener ili se menjaju igrači. Uprava je dala meni poverenje i na tome sam zahvalan. Pokušaću da opravdam to poverenje“, objasnio je Obradović.

Prisetio se i kako je sve izgledalo kada je pre 32 godine osvojio evropsku titulu s Partizanom tek što je „iz patika“ postao trener.

„Radio sam bez plate te 1992. godine. Dobili smo premije za titule, rekao sam da se to daje mom stručno štabu, a meni kada dođe vreme, to vreme nikada nije došlo. Otišao sam posle u inostranstvo, tada sam platio dve garnititure dresova i trenerki da se još više odužim Partizanu za priliku koju mi je dao“.

Obradović se osvrnuo tokom emisije i na činjenicu da ume da bude strašno strog prema igračima i ponovio da to ne radi iz loše namere prema njima.

„To je između mene i igrača. Oni znaju. Uvek kažem da ništa nije lično, jer je sve u cilju da im pomognem. Moja koncentracija je uvek na najvećem mogućem nivou, kada pričamo o mojim reakcijama, one su zasnovane na odluke igrača. Nije nikada problem da igrač promaši, to nije njegov problem, već moj da li ću da ga držim na terenu, već ako ponavlja iste greške… to je problem. Ako radiš na pravi način na treningu, igraćeš. Prvi preduslov je želja igrača, navijači to prepoznaju“, ispričao je trofejni trener.

BONUS VIDEO: 360 Stepeni: Željko Obradović (27.6.2024)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar