Željko Obradović
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović kaže da je reprezentacija Srbije u Manili napravila veliki uspeh.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

I zaista, košarkaši „orlova“ su stigli do finala Mundobasketa gde su osvojili srebrnu medalju pošto su u borbi za zlato tesno poraženi od Nemačke 83:77.

PROČITAJTE JOŠ:

Obradovićev igrač iz kluba Aleksa Avramović bio je jedan od vitalnih faktora u timu Svetislava Pešića na Svetskom prvenstvu, a Željko kaže da je lepo pričati o onome što je postigao nacionalni tim.

„Što se tiče reprezentacije, mislim da smo napravili fantastičan rezultat, da smo igrali izvanrednu košarku, da smo bili veoma blizu da pobedimo, bez obzira na to što smo imali i, kako je rekao selektor Pešić, i zdravstvene probleme za koje niko nije znao, dok on nije izašao na konferenciju za štampu da kaže. Mnogo je tih momaka bilo povređeno, ali treba im čestitati na svemu, napravili su fantastičan rezultat i mi smo ponosni kako su oni igrali i kako su se ponašali. Još jednom ponavljam, ogroman uspeh“, rekao je Obradović posle turnira.

Na pitanje o učinku američkih ekipa i činjenici da su SAD i Kanada ostale u borbi za treće mesto posle polufinalnih poraza od Nemačke i Srbije, Žoc nije hteo na to previše da se osvrće.

„Mislim da je mnogo zanimljivije pričati o Srbiji nego o bilo čemu drugom“, istakao je trener crno-belih, koji će u novoj sezoni braniti titulu u ABA ligi.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Bokserske rukavice za Nikolu Jovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar