Trener košarkaša Partizana Željko Obradović kaže da je najveći navijač Srbije i da će tako ostati i kad dođe vreme za Olimpijske igre.

Pariz je gotovo iza ugla mada je reprezentacija tek počela sa pripremama za turnir na kom će nastupiti i Nikola Jokić.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nije važno kako meni deluje, važno je kako Kariju deluje. Ja sam neko ko je najveći navijač reprezentacije, ja znam sa kojom strašću i željom i žarom smo se okupljali, ništa ne postoji da te motiviše kao igranje u reprezentaciji. Zna Kari od kad je došao da ima moju podršku i pomoć, na sreću mu ne treba mnogo. Objavljen je spisak, mi koji pratimo, samo što možemo je da poželimo da nemaju povrede i daju sve od sebe, kao i prošle godine na Mundobasketu, da budemo uz ekrane, da bodrimo naše igrače i stručni štab“, rekao je Obradović gostujući u emisiji „360 stepeni“ na N1.

Nije zaobišao ni Jokića, koji je prošle godine sa Denver Nagetsima osvojio titulu šampiona u NBA, a ove sezone nije uspeo da odbrani naslov koji je otišao u ruke Boston Seltiksa.

Kraće vreme provedeno u Denveru olakšalo je izbor da se nađe na spisku Svetislava Karija Pešića za Pariz.

„Nema dileme da je najbolji ikad igrač sa ovih prostora. Nikola je, ako je kao takav MVP najbolje lige na svetu, njegov dolazak u reprezentaciju je nešto što utiče na igru reprezentacije, to su njegove odluke, kad neko igra u takvom ritmu i toliko vremena ne možemo da znamo u kom je stanju, lično mislim da je privilegija i čast igrati za reprezentaciju, ali to su odluke koje on donosi. Ja bih bio presrećan da Nikola bude u timu, radi se o superinteligentnom čoveku i igraču. Važno je da kažem, Nikola kad je otišao u NBA je bio takav kakav je bio, neko je napravio model igre koji mu odgovara i to je sigurno trener“, objasnio je Obradović.

Veli i da je vreme donelo drugačiju košarku, odnosno da se ona menjala kako su godine prolazile, pa sada momci sa velikom košarkaškom inteligencijom kao Jokić vrede mnogo.

„Kad gledate kako je to izgledalo u Koraćevo vreme, pa u Kićino, Prajino, Mokino, Krešo Čosić, onda nove generacije, Divac, Paspalj, Saša jedan drugi, Bodiroga, Rebrača, pa Bogdanović.. Interesantno za sve vrhunske igrače je posvećenost koju ste imali prema košarci. Poređenje generacija nije moguće ni normalno, košarka je nekad bila sporija, fizičke predispozicije igrača su nešto što dominira, ali imate igrače koji pokazuju da to nije dominantno“, kaže Obradović.

BONUS VIDEO: Jokić traži parking

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar