Foto: EPA-EFE/Nick Wass

Košarkaš Vašington Vizardsa Tomas Brajant završio je sezonu nakon što je potvrđeno da je doživeo delimično pucanje prednjih ukrštenih ligamenata levog kolena.

PROČITAJTE JOŠ...

Brajant je od početka sezone bio sjajan, sa 14,3 poena i 6 skokova po meču bio je jedan od lidera tima, kada je tokom prve četvrtine utakmice protiv Majamija nezgodno doskočio.

Odmah je otišao u svlačionicu, nakon čega je prevezen u bolnicu, gde je nakon pregleda ustanovljeno da je došlo do povrede koja će ga odvojiti od parketa do kraja tekuće sezone.

Brajant je u NBA ligu stigao pre četiri godine kao 42. pik od strane Juta Džeza, nakon čega je prosleđen Los Anđeles Lejkersima, a nedugo potom je iz „grada anđela“ otišao u prestonicu SAD.

Pre Brajanta, sezonu su završili i Spenser Dinvidi iz Bruklina (pokidao prednje ukršetene ligamente), Markel Fulc iz Orlando Medžika (takođe pokidao prednje ukrštene ligamente), Markis Kris iz Golden Stejta, dok je još pred početak sezone Klej Tompson doživeo povredu Ahilove tetive.

Njima se pridružio i Bogdan Bogdanović, koji je na meču protiv Šarlot Hornetsa nakon jednog duela ostao da leži na parketu držeći se za koleno.

Prema izjavi trenera Atlante Lojda Pirsa, Bogdanovića čeka duža pauza.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar